La Bascov, încep lucrările la noul stadion de peste 4 milioane de euro

de | 05.04.2022 15:30 | Rural, Administrație

Ministerul Dezvoltării a emis un ordin prin care sunt aprobaţi indicatorii tehnico-economici ai investiţiei din Bascov finanţate prin CNI.

 

Proiectul care vizează construcţia noului stadion din  Bascov reprezintă una dintre cele mai mari investiţii în infrastructura sportivă din judeţul Argeş. În urma demersurilor întreprinse de către primarul Gheorghe Stancu, Compania Naţională de Investiţii a acceptat să asigure finanţarea obiectivului de investiţii „Modernizare bază sportivă, amenajare teren de sport, str. Rotăreşti DN, nr. 169A, pct. Pod Bascov, sat Bascov, comuna Bascov, jud. Argeş”, prin subprogramul „Complexuri Sportive”.

În urmă cu două săptămâni, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei a aprobat, printr-un ordin semnat de ministrul Cseke Attila, indicatorii tehnico-economici ai acestui obiectiv. Astfel, valoarea totală a investiţiei, inclusiv TVA, se ridică la suma de 21.804.232,83 lei, din care CNI va suporta 20.490.917,93 lei, iar UAT comuna Bascov – 1.313.314,90 lei. Durata de execuţie a proiectului este de 24 de luni. Odată aprobaţi indicatorii tehnico-economici, lucrările propriu-zise pot fi demarate, după cum a anunţat primarul comunei.

Comuna Bascov s-a remarcat în ultimii ani printr-o bogată activitate sportivă, concretizată prin rezultate de excepţie mai ales pe două ramuri: fotbal şi kaiac-canoe. Astfel, în vreme ce fotbaliştii de la Unirea Bascov fac de câţiva ani o figur[ extrem de frumoasă în Liga a III-a, canoiştii au devenit prezenţe obişnuite pe podiumurile competiţiilor naţionale de profil.

Dorinţa tinerilor bascoveni de a performa într-un sport este însă mult mai mare, iar faptul că Bascovul nu are o bază sportivă în adevăratul sens al cuvântului reprezintă un impediment. Tocmai pentru a veni în întâmpinarea doleanţelor bascovenilor, cu precădere a celor tineri, conducerea administraţiei locale a comunei a luat decizia de a le oferi o bază sportivă ultramodernă.
Proiectul bazei sportive din Bascov prevede următoarele obiective.

  • TEREN DE JOC – va avea o suprafaţă de joc de 6.400 mp de gazon artificial (7.671 mp cu tot cu zona de protecţie). După îndepărtarea stratului vegetal, se va realiza un sistem de drenaj perimetral şi transversal, care va fi racordat la reţeaua de canalizare prin intermediul unui cămin. Peste sistemul de drenaj se va pune un strat de refuz de ciur. Stratul final îl reprezintă piatra de calcar concasată spălată. Înainte de veificarea şi rectificarea manuală a suprafeţei, se vor monta bordurile perimetrale, apoi gazonul sintetic.
  • TRIBUNA – va fi acoperită şi va avea o capacitate de 1600 de locuri. Suprafaţa construită a tribunei va fi de 808 mp. Conform caietului de sarcini, tribuna va fi acoperită cu învelitoare din tablă ambutisată vopsită electrostatic. Scaunele vor fi din plastic, iar spaţiile de trecere dintre ele din tablă striată.
  • NOCTURNA – instalaţia de nocturnă va fi montată pe 6 stâlpi amplasaţi perimetral în afara terenului de joc. Fiecare stâlp va avea o înălţime de 25 de metri şi câte 25 de reflectoare, aceştia având zăbrele din profile metalice.
    Alte lucrări în cadrul proiectului constau în amenajarea unui gard în jurul stadionului, reabilitarea vestiarelor, amenajarea de platforme şi parcări, grupuri sanitare, spaţii verzi şi iluminat de incintă.

 

Noi investiţii aprobate de Consiliul Local

Săptămâna trecută, Consiliul Local Bascov s-a reunit în cadrul unei şedinţe extraordinare, prilej cu care au fost aprobate şi alte obiective de interes pentru cetăţenii comunei. Astfel, s-a decis ca în satul Brăileni, zona Aninoasa, să fie creat un nou spaţiu de joacă pentru copii, iar scuarul din sensul giratoriu aflat deasupra pasajului subteran din centrul localităţii să fie reamenajat peisagistic.

De asemenea, consilierii au aprobat extinderea reţelei de monitorizare a comunei cu încă 30 de camere de supraveghere video care vor fi montate în diverse puncte nevralgice, precum şi amplasarea a câte două puncte de încărcare rapidă a autoturismelor electrice în parcarea primăriei şi în parcarea din faţa restaurantului Duet.

În perioada următoare, urmează să se înlocuiască 620 de lămpi stradale, în cadrul unui proiect finanţat din fondurile de mediu, care vizează eficientizarea energetică, în valoare de 1.100.000 lei.


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Minoră de 14 ani dispărută din Bascov! Apel al Poliției către cetățeni!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: CNI | Consiliul Local Bascov