ASF a aprobat noile tarife maxime de RCA pentru camioane peste 16 tone

de | 20.01.2024 11:40 | Național, Economic

Transportatorii au obținut ceea ce-și doreau! Autoritatea de Supraveghere Financiară a aprobat propunerile Biroului Asigurătorilor de Autovehicule din România privind noua formulă de calcul a primelor asigurărilor RCA.

Astfel, tariful poliței RCA pentru transportatori nu va depăși suma de 9.000 de lei. Decizia a fost adoptată vineri de Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF).

Aprobarea solicitării BAAR de avizare a Amendamentului nr. 1 la „Politicile și procedurile BAAR pentru gestionarea asigurărilor RCA aplicabile asiguratului cu risc ridicat”. ASF a aprobat noua formulă de calcul a primei recomandate pentru categoria asiguraților cu risc ridicat, persoane fizice și juridice, care dețin autovehicule de transport cu o masă maximă autorizată mai mare de 16 tone. Prin utilizarea de către BAAR a acestei noi formule, valoarea maximă a primei recomandate nu va depăși 9.000 de lei la clasa B0. ”, transmite ASF

Decizia vine după o serie de discuții din ultimele zile dintre conducerea autorității de reglementare din domeniu, transportatori și asigurători.

Când va fi aplicată noua formulă de calcul?

Conform oficialilor, noua formulă de calcul va fi aplicată în termen de două zile lucrătoare de la acordarea avizului de către ASF, pe perioada în care se află în vigoare prevederile HG nr.1326/2023, cu modificările și completările ulterioare.

Premierul Marcel Ciolacu consideră benefică noua măsură

Premierul Marcel Ciolacu afirmă că, în urma deciziei Consiliului ASF, transportatorii vor avea acces la un tarif de primă rezonabil în cazul RCA. El a menţionat că se va permite plata în rate a RCA, dar şi posibilitatea suspendării poliţei cât timp autovehiculul este parcat pe o anumită perioadă din diverse motive.

Încă un angajament îndeplinit! Salut decizia de astăzi a Consiliului ASF prin care transportatorii vor avea acces la un tarif de primă rezonabil în cazul RCA. Noua formulă de calcul va face ca valoarea maximă a primei recomandate să nu depășească 9.000 de lei la clasa B0, adică foarte aproape de tariful de referință. Va fi un preț sustenabil, sub țările din jurul nostru, inclusiv pentru micii transportatori, cu 2-3 camioane care nu au posibilitățile firmelor cu flote mari. În plus, se va permite plata în rate a RCA, dar și posibilitatea suspendării poliței cât timp autovehiculul este parcat pe o anumită perioadă din diverse motive”, a scris Marcel Ciolacu pe pagina sa de Facebook.

Premierul a mai spus că Guvernul va continua să rezolve toate problemele legitime ale fermierilor și transportatorilor.

Transportatorii și fermierii vor protesta timp de trei zile în București, duminică, luni și marți. Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că a aprobat un protest care – susține el – nu va afecta traficul rutier.

Manifestația va avea loc în parcarea din Piața Constituției și a fost aprobată prezența a 5000 de persoane, 100 de tractoare și 100 de capete tractor de tir.

Sursă foto:oficiuldestiri.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Iarna şi-a intrat în drepturi! Care este starea drumurilor

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: ASF