Iarna şi-a intrat în drepturi! Care este starea drumurilor

de | 20.01.2024 10:00 | Național, Eveniment

Iarna a revenit în forță și ninge pe drumurile din mai multe județe, izolat cu depunere pe partea carosabilă. În alte zone sunt condiții de formare a poleiului, avertizează Centrul Infotrafic.

Potrivit sursei citate, la această oră, nu sunt semnalate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulația închisă sau cu restricții de tonaj ca urmare a condițiilor meteo nefavorabile.

Însă sunt precipitații sub formă de ninsoare, izolat cu depunere pe partea carosabilă, fără a fi impuse restricții de tonaj, în județele Argeș, Brașov, Călărași, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Giurgiu, Ialomița, Ilfov, Prahova, Olt, Teleorman, Vâlcea. Se acționează cu utilaje de deszăpezire.

Circulația pe autostrăzi

Pe autostrăzile  A1 București – Pitești, A2 București – Constanța, A3 București – Ploiești și DN 1 Ploiești-Brașov (zona montană), ninge, cu tronsoane cu depunere pe carosabil.

Pe Autostrada A1 sensul Pitești – București, kilometrul 17, în zona localității  Ciorogârla, județul Ilfov, circulația se desfășoară dirijat, pe a doua bandă. Se efectuează manevre pentru extragerea în afara suprafeței de rulare a unui ansamblu rutier derapat.”, transmite Centrul Infotrafic

Din cauza vântului, au fost suspendate manevrele în porturile Constanța Nord, Constanța Sud și Midia.

Recomandările polițiștilor rutieri

Pentru reducerea riscului rutier, poliţiştii recomandă conducătorilor să se informeze cu privire la restricțiile de trafic și la condițiile meteo şi să-și echipeze autovehiculele cu anvelope de iarnă.

Din cauza vântului, au fost suspendate manevrele în porturile Constanța Nord, Constanța Sud și Midia.

Reduceți viteză dacă rulați pe un carosabil acoperit cu zăpadă! Folosiți frâna de motor pentru reducerea vitezei și nu bruscați comenzile autovehiculului, evitând astfel să derapați!”, transmit polițiștii rutieri

Iarna aduce condiţii de trafic mai grele şi obligă la măsuri suplimentare ce trebuie luate de şoferi, pentru buna funcţionare a maşinii, dar şi pentru siguranţă.

Foto descriptiv

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Doi români au murit în Franța, după ce un zid s-a prăbușit peste ei

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Centrul INFOTRAFIC