De astăzi, Apă Canal 2000 SA Piteşti vă așteaptă în vizită! Programul educațional „Piky” împlinește 20 de ani!

de | 29.05.2023 11:34 | Știri, Administrație, Județean, Lifestyle

Zi de sărbătoare pe 3 iunie pentru societatea Apă Canal 2000 SA Piteşti, deoarece Piky împlineşte 20 de ani

Însă, el va fi sărbătorit în avans, pe 31 mai, iar aniversarea va avea loc la Muzeul Judeţean Argeş, moment în care se va se va desfăşura şi premierea elevilor câştigători ai concursului de desene „Apa înseamnă viaţă, nu o risipiţi!‟, dedicat deopotrivă Zilei Mondiale a Apei şi Zilei lui Piky.

Lucrările elevilor câştigători vor fi expuse la muzeu, multe dintre ele atrăgându-ne atenţia asupra pericolului poluării apelor şi a mediului înconjurător.

Apă Canal 2000 SA își deschide din nou porțile

Cu ocazia acestei aniversări, societatea își deschide din nou porţile şi organizează Zilele Porţilor Deschise în perioada 29 – 31 mai 2023, unde grupuri de elevi şi profesori au posibilitatea de a vizita Uzina de Apă Budeasa şi staţiile de epurare din Piteşti, Topoloveni şi/sau Costeşti.

Vizita se poate face între orele 9.00 – 15.00, în baza unei programării la numărul de telefon  0348.807.105.

În ultimii 20 de ani societatea şi-a deschis porţile de mai multe ori pe an primind în vizită mii de copii şi profesorii lor cu ocazia Zilelor Porţilor Deschise sau a programelor Şcoala Altfel şi, mai nou, Săptămâna Verde.

Haideţi să fim toţi mai responsabili, mai hotărâţi şi mai uniţi în lupta noastră pentru salvarea Planetei Albastre! „Suntem datori generaţiei viitoare de la care am împrumutat această planetă fragilă numită Pământ‟. (Maurice Strong – om de afaceri canadian, diplomat, fost subsecretar general al Naţiunilor Unite).
La sfârşit de an şcolar, le dorim tuturor elevilor şi cadrelor didactice să fie sănătoşi şi să se bucure de vacanţa ce se apropie, iar elevilor care vor susţine examene le dorim mult succes!”, transmit reprezentanții societății Apă Canal 2000 SA

Piky este un prieten atemporal, de forma unei picături, ce însoțește mereu elevii pe drumul apei , învâțându-i să o prețuiască și să aibă grijă de mediul în care trăim.

Piky este un personaj simpatic, vesel şi pus pe fapte bune, care a dat numele programului educaţional pe care societatea îl desfăşoară încă din anul 2003 sub motto-ul: „Apa înseamnă viaţă, preţuiţi-o şi nu o risipiţi!”. Ulterior el a primit  şi certificat de înregistrare a mărcii la OSIM.

Prin intermediul Programului Educaţional Piky dorim ca cei mici şi nu numai să înţeleagă cât este de importantă apa şi să o folosească raţional, să protejeze mediul înconjurător, să respecte natura. Pentru a pregăti viitorul este nevoie să formăm caractere de foarte devreme şi să contribuim la educaţia copiilor, căci, aşa cum spunea Nelson Mandela, „educaţia este cea mai puternică armă pe care o putem folosi pentru a schimba lumea.‟, mai  transmit reprezentanții societății

sursă foto Apă Canal 2000 SA Pitești.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Atenție! Marți, 30 mai, se oprește apa în Moșoaia!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: