(VIDEO) Primarul din New York: L-am prins! Atacatorul de la metrou a fost capturat!

de | 13.04.2022 21:35 | Știri, După subiect, Eveniment

INFORMȚII NOI, MIERCURI, 13 APRILIE

Colegii mei new-yorkezi, l-am prins! L-am prins! Nu pot să le mulțumesc suficient bărbaților și femeilor din cadrul Departamentului de Poliție din New York, precum și agenților federali, poliției noastre de stat și primilor respondenți – de la operatorii 911 până la diverse profesii de stat și medicale. L-am prins!” – este anunțul făcut în urmă cu o oră de primarul orașului New York, despre atacatorul care, ieri, a făcut numeroase victime într-o stație de metro.

Primarul Eric Adams, a deschis o conferință de presă după reținerea suspectului care a tras focuri de armă în metroul din Brooklyn, Frank James. Acesta le-a transmis newyorkezilor: „l-am prins”. Primarul, care a fost testat pozitiv pentru Covid-19 în weekend, a făcut acest anunț prin intermediul unui mesaj video.

Atacatorul are 62 de ani și a fost arestat de ofițerii de patrulare în cartierul East Village din New York, miercuri după-amiază, au declarat trei oficiali pentru CNN.

 

În ceea ce-l privește pe atacator, Frank James, acesta a fost inițial în vizorul poliției ca suspect („persoană de interes”) și a captat atenția sporită a oamenilor legii după ce aceștia au aflat că el este cel care a cumpărat arma recuperată de la locul atentatului.

Autoritățile au emis o alertă de urgență locuitorilor, miercuri, spunând că James este „căutat” și cerând publicului orice informații care puteau fi de ajutor.

„Vom prinde această persoană”, a spus primarul Eric Adams la CNN, miercuri. „O să-l aducem în fața justiției și îl vom face responsabil pentru acest act oribil asupra oamenilor nevinovați care folosesc sistemul nostru de metrou”.

James este suspectat că a declanșat grenade cu fumigene și a tras cu o armă de 33 de ori într-un tren aglomerat de metrou care se îndrepta spre stația 36th Street din cartierul Sunset Park din Brooklyn.

INFORMAȚII INIȚIALE  MARTI, 12 APRILIE

Atac armat în New York! Mai multe persoane au fost împușcate!

Atac armat în SUA, la o stație de metrou din New York! Potrivit autorităților, mai multe persoane au fost împușcate de un bărbat care purta o mască de gaze și haine asemănătoare angajaților de la metrou.

Cel puțin 29 oameni au fost răniţi, 10 dintre victime au răni de gloanţe, iar una se află în stare gravă. Atacatorul nu a fost prins, iar anchetatorii iau în calcul toate variantele, inclusiv cea a unui atac terorist.

După producerea atacului, toate garniturile de metrou din zonă au fost oprite în staţii. Şcolile din zonă au fost închise, iar traficul rutier a fost complet blocat.

Deocamdată, nu se știe dacă atacatorul a avut complici. Se pare că acesta ar fi fugit, la această oră fiind căutat de polițiști. De asemenea, pompierii au precizat că în stația de metrou au fost găsite “numeroase dispozitive nedetonate”, iar potrivit martorilor, în timpul împușcăturilor a fost auzită și o explozie.

Tragedia a avut loc la stația de metrou de pe Strada 36, din districtul Brooklyn al New York-ului, în timpul orei de vârf de dimineață (ora locală).

Video: Digi 24


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: