Atelierul de creație ”IconArT – artă tradițională iconografică”. Astăzi a avut loc vernisajul expoziției de icoane pe sticlă

de | 15.08.2023 21:48 | Știri, Lifestyle, Pitești

Marea sărbătoare a Adormirii Maicii Domnului a fost marcată, la Pitești, prin evenimentul care a bucurat zeci de copii și părinți: vernisajul expoziției icoanelor pe sticlă, pictate de copiii participanți la cea de-a treia ediție a atelierului de creație ”IconArT – artă tradițională iconografică”, informează administrația locală.

Cei prezenți au simțit energia aparte a lucrărilor realizate de copii, sub îndrumarea artiștilor plastici Stela Maria Lucici și Ruxandra Maria Ciobanu, membre ale Uniunii Artiștilor Plastici din România – Filiala Pitești. Discursurile susținute în fața audienței de către coordonatoarele proiectului, alături de președintele Uniunii Artiștilor Plastici – Filiala Argeș, pictorul Daniel Preduț, au reiterat importanța unei astfel de activități pentru educația artistică și culturală a copiilor, iar primarul municipiului Pitești, Cristian Gentea, le-a înmânat diplome, felicitându-i pentru seriozitatea și implicarea lor. Lucrările expuse au încântat ochii și sufletul trecătorilor, înainte de a fi duse acasă, de către fiecare copil participant la atelier, ca amintire și motivație pentru viitoare proiecte la fel de frumoase, a informat administrația locală din Pitești.

Sursă foto: Facebook Primăria Municipiului Pitești.

”Am participat, ca în fiecare an, în ziua Adormirii Maicii Domnului, la vernisajul expoziției din Piața Primăriei, expoziție a celor mai autentici pictori amatori: copiii cursanți ai atelierului de pictură de icoane pe sticlă IconArt!

Atâta bucurie de a da viață chipurilor schițate, atâta seriozitate și profunzime pusă în linie și culoare, fac, de fiecare dată, din lucrările lor, cele mai frumoase icoane pe care le-am văzut!

Îi felicit pe copii și pe îndrumătoarele lor: artiștii plastici Stela Maria Lucici și Ruxandra Maria Ciobanu, membre ale Uniunii Artiștilor Plastici din România!”, a scris Cristian Gentea pe pagina de Facebook.

Sursă foto: Facebook Primăria Municipiului Pitești.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Piteștean la Campionatul European de Box

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Primăria Municipiului Pitești