Atenție la circulație în condiții de iarnă! Dotarea mașinilor cu anvelope de iarnă este obligatorie!

de | 18.12.2022 18:09 | Știri, Eveniment, Județean, Lifestyle

  • Atenție la circulație!

 

Duminică dimineața, 18 decembrie, fenomenului de polei și-a făcut apariția pe DN 73, la limita dintre județele Argeș și Brașov, aspect ce a făcut obiectul unei informări pe site-ul oficial al Poliției Române, la secțiunea Infotrafic: https://www.politiaromana.ro/ro/info-trafic .

În acest context, polițiștii argeșeni reamintesc tuturor conducătorilor auto faptul că dotarea autovehiculelor cu anvelope de iarnă este obligatorie atunci când partea carosabilă este acoperită cu zăpadă, gheață sau polei.

 

circulație

 

Sancțiunea aferentă acestei abateri prevăzute de OUG 195/2002R – Codul Rutier, are o valoare ce poate fi cuprinsă între 1.305 și 2.900 de lei (de la 9 la 20 de puncte- amendă). Totodată, în situația depistării, odată cu aplicarea sancțiunii principale, va fi aplicată și sancțiunea complementară imobilizare, prin reținerea certificatului de înmatriculare și eliberarea unei dovezi înlocuitoare fără drept de circulație.”

 

circulație

 

Polițiștii rutieri argeșeni recomandă tuturor conducătorilor auto să respecte regulile de circulație, adaptând permanent viteza la condițiile meteo și la cele de trafic.

 

În special în condiții de iarnă, dar și când există alte condiții ce afectează aderența la partea carosabilă (apă, respectiv aluviuni cauzate de ploaie, condiții de temperatură scăzute ce scad aderența anvelopelor de vară și favorizează poleiul), dar și în condiții de afectează vizibilitatea (ploi sau ceață ori condiții de iarnă precum cele ce fac obiectul exemplului de mai sus), viteza de deplasare trebuie redusă, astfel încât să preveniți deraparea și la care să puteți frâna în condiții de siguranță,” transmit reprezentanții IPJ Argeș.

 

circulație

 

Toodată, se recomandă pietonilor ca în condiții meteo nefavorabile să circule doar pe trotuar sau, în lipsa acestuia, pe acostament, trversările să le efectueze numai pe trecerea pentru pietoni, după ce intenția de a traversa a fost observată de conducătorii auto care se apropie și aceștia opresc în condiții de siguranță.

 

Foto: IPJ Argeș

 

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole