Accident la Albota! Cinci victime, dintre care trei încarcerate!

de | 18.12.2022 13:24 | Știri, Eveniment, Județean

 

La numărul unic de urgență 112 a fost făcută o sesizare de un accident rutier produs între două autoturisme în localitatea Albota.

Au intervenit la fața locului pompierii cu o autospecială pentru stingerea incendiilor, o autospecială de descarcerare și două ambulanțe SMURD, alături de un echipaj al SAJ.

Totodată polițiștii Serviciului Rutier Argeș s-au aflat la fața locului pentru cercetări.

Cinci ocupanți ai autoturismelor au avut nevoie de îngrijiri medicale în urma impactului iar în cazul a trei dintre aceștia au fost efectuate manevre de descarcerare pentru evacuarea lor.

Cele trei victime descarcerate de către pompieri se aflau într-un autoturism, acestea fiind extrase conștiente și cu multiple leziuni. A fost vorba de un bărbat în vârstă de 53 de ani și două femei cu vârstele de 55 și respectiv 22 de ani, care ulterior îngrijirilor medicale au fost transportați la spital.

În celălalt autoturisme se aflau doi bărbați iar după acordarea primului ajutor calificat doar unul a avut nevoie de transport la spital.

Traficul în zonă s-a desfășurat alternativ, dirijat de polițiști.

 

Update, 18 decembrie, ora 15:15

 

Din verificările preliminare, efectuate de polițiștii Serviciului Rutier Argeș, s-a stabilit că un bărbat de 32 de ani, din Albota, care conducea un autoturism pe DN 65, pe raza localității de domiciliu, din direcția Pitești către Slatina, în împrejurări care vor fi stabilite din cercetări, posibil pe fondul neadaptării vitezei în curbă, în condiții de carosabil umed, precum și al consumului de alcool, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, pătrunzând pe contrasens, unde a intrat în coliziune cu un autoturism condus din sensul opus de un barbat de 54 de ani, din București.

 

Conducătorii celor două autoturisme au fost testați cu aparatul etilotest, rezultând că bărbatul de 32 de ani se afla sub influența alcoolului, iar pentru al doilea conducător rezultatul a fost negativ.

 

Avand în vedere că valoarea alcoolemiei a fost mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul de 32 de ani a fost condus la spital pentru recoltarea probelor biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 și 196 din Codul Penal, iar verificările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care evenimentul rutier a avut loc, transmit reprezentanții IPJ Argeș.

 

Foto: ISU Argeș

 

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Alertă pe Moldoveanu! Victimă prabușită, salvatori blocați!

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Albota

Ultimele articole