Atenție, părinți și bunici! Pistoale de jucărie susceptibile a fi contrafăcute

de | 06.09.2023 11:37 | Lifestyle, Național

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit în Portul Constanța Sud bunuri susceptibile de a fi contrafăcute, inscripţionate cu numele unor mărci cunoscute, în valoare de aproximativ 600.000 lei, potrivit comunicatului publicat de cei de la Poliția de Frontieră Română.

”Produsele, aproximativ 6.000 de jucării de construcție din piese de plastic purtând însemnele mărcii LEGO dar și peste 2.750 de pistoale de jucărie cu însemnele mărcii GLOCK, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor”, potrivit sursei citate.

Sursă foto: politiadefrontiera.ro.

Produsele trebuiau să ajungă în Harkov, Ucraina

Astfel, marți, 5 septembrie, o echipă comună, formată din polițiști de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanta Sud, a descoperit, într-un container sosit din China, ce avea ca destinatar o societate comercială din Ucraina, 5.940 jucării de construcție din piese de plastic și 2.760 pistoale jucărie, care purtau însemnele unor mărci cunoscute, dar care erau susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală.

”Valoarea acestora este de aproximativ 600.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, iar șoferul a declarat că urma să ducă produsele în Harkov, Ucraina.

Poliţiştii de frontieră s-au sesizat din oficiu în vederea întocmirii actelor de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate iar bunurile au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor”, potrivit sursei citate.

Sursă foto: politiadefrontiera.ro.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Atenție, șoferi! Trafic îngreunat pe A1 București-Pitești

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Poliția de Frontieră Română