anchetaonline.ro

Atenție, piteșteni! Polițiștii locali au aplicat amenzi usturătoare

de | 03.02.2023 15:02 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Județean, Pitești

Primele zile ale lunii în curs au venit cu amenzi usturătoare pentru nerespectarea legilor în vigoare. Potrivit informării postate pe pagina de Facebook a Primăriei Municipiului Pitești polițiștii locali au aplicat două sancțiuni contravenționale pentru fumat în interior, în valoare de 5.000 de lei.

”Între 01– 02.02.2023, polițiștii locali din cadrul Compartimentului Activități Comerciale au efectuat verificări la agenții economici care își desfășoară activitatea în municipiul Pitești, precum și controale în scopul eradicării faptelor de comerț neautorizat. Ca urmare a verificărilor, au fost aplicate două sancțiuni contravenționale pentru fumat în interior, în valoare de 5.000 de lei. Nerespectarea prevederilor Legii nr. 349/2002 modificată, privind fumatul în spații publice închise, se sancționează cu suma de 5.000 de lei la prima abatere, iar la cea de-a doua, cu amendă de 10.000 de lei și cu sancțiunea complementară de suspendare a activității până la remedierea situației care a adus la suspendarea activității”, potrivit sursei citate.

Totodată, la începutul lunii februarie 2023, au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale, conform legislației în vigoare, pentru comerț ambulant în locuri neautorizate. ”De asemenea, în data de 2 februarie, polițiștii locali din cadrul Compartimentului Protecția Mediului au sancționat reprezentantul firmei care a deversat deșeuri petroliere în canalul pluvial din apropierea râului Argeș, cu suma de 1.500 de lei. Acțiunile de acest gen vor continua și în perioada următoare, în Pitești!”, se mai arată în informarea publicată.

Sursă foto: Facebook Primăria Municipiului Pitești

Citiți, de asemenea, pe anchetanline.ro:

Bicicliști amendați pe străzile din Argeș

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: