Atenție! Se ridică mașini de pe centrul Piteștiului!

de | 06.06.2022 14:19 | Știri, Administrație, După locație, După subiect, Pitești

Atenție, șoferi! Se ridică mașinile parcate neregulamentar în Pitești. O imagine cu un astfel de eveniment a fost surprinsă, în această după-amiază, de către un participant la trafic, chiar în centrul Piteștiului, în zona CEC Bank. Fotografia a fost postată pe grupul Info Trafic Pitești.

Ridicarea a autoturismelor parcate neregulamentar se face în baza hotărârii de Consiliu Local 191, de către polițiștii locali sau ai Inspectoratului de Poliție Județean Argeș, iar depozitarea se face în spațiul special amenajat și gestionat de către Administrația Domeniului Public Pitești, în incinta Târgului Săptămânal, din Bradu. În perioada depozitării, autoturismele se află în paza administrației publice.

Mașinile sunt restituite proprietarulor după ce se face dovada achitării tarifului aferent operațiunii efectuate, în baza documentelor care atestă deținerea legală a acestuia, pe bază de proces verbal de restituire.

Ce tarife se aplică pentru ridicarea, transportul și depozitarea autoturismelor

Persoanele fizice sau juridice trebuie să achite următoarele tarife pentru operațiunile de ridicare, transport și depozitare a vehiculelor parcate neregulamentar:

– 300 de lei/ vehicul inclusiv TVA, pentru operațiunea de ridicare

– 275 lei/ vehicul inclusiv TVA, pentru operațiunea de transport
– 60 de lei/ vehicul/ zi inclusiv TVA pentru operațiunea de depozitare.

Potrivit hotărârii Consilului Local, prima zi de depozitare se consideră a fi intervalul orar cuprins între momentul aducerii vehiculului în spațiul amenajat și până la orele 24 ale aceleiași zile.

Recomandăm conducătorilor auto respectarea cu strictețe a regulilor de circulație privind staționarea autovehiculelor, deoarece staționarea neregulamentară urmată de dispoziția de ridicare implică următoarele:

Pentru „Staționarea Interzisă”, se aplică clasa a II-a de sancțiuni: 4 – 5 puncte amendă (580 – 725 lei) și aplicarea a 3 puncte de penalizare, transmite Poliția Locală.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Schimbare pe Calea Craiovei! Mașinile vor fi ridicate dacă opriți aici

 

Foto Info Trafic Pitești

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Pitești