anchetaonline.ro

Atenție șoferi! Amenzi usturătoare de 3.000 de lei pentru viteză excesivă în Pitești!

de | 08.08.2022 13:42 | Știri, Eveniment, Pitești

Și în acest sfârșit de săptămână, poliţiştii rutieri argeșeni au fost la datorie și au acționat pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.
Organele oficiale au acționat pentru reducerea riscului rutier prin viteza excesivă care le pune viața în pericol, atât șoferilor vizați, cât și celorlați conducători de autovehicule din trafic.

Astfel, în perioada 05-07 august, polițiștii argeșeni au efectuat 11 testări cu aparatele Drugtest, context în care nu au fost depistate persoane conducând sub influența substanțelor cu efect psihoactiv, însă mai multe persoane au fost sancționate pentru viteză excesivă sau condus sub influența alcoolului. Printre acestea, doi bărbați au fost nevoiți să scoată din propriile buzunare, câte 2.900 de lei pentru nerespectarea vitezei.

În urma abaterilor la regimul rutier constatate, au fost aplicate 41 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 8.105 lei, totodată fiind reținute 11 permise de conducere și cinci certificate de înmatriculare.

În cursul zilei de duminică, 7 august, polițiștii Biroului Rutier Câmpulung au desfășurat o acțiune pentru prevenirea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere și au depistat un bărbat, în vârstă de 39 de ani, din Davidești, care conducea un autoturism, pe DN 73D, fiind înregistrat de RADAR cu viteza de 143 km/h.
Acesta a primit o amendă usturătoare de 2.900 de lei, iar permisul de conducere i-a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 120 de zile, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de a conduce.

Un caz asemănător a avut un alt tânăr, de 26 de ani, din Vulturești, care a fost depistat conducând un autoturism, pe DN 73D, cu viteza de 136 km/h.
Și el a avut ghinionul de a primii suma de 2.900 de lei, iar, de asemenea, permisul de conducere i-a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 120 de zile, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de a conduce.

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

ACUM! Victimă cu arsuri în urma unui incendiu din Argeș!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Câmpulung