Atenție, șoferi. Se circulă în condiții de ploaie

de | 13.02.2024 08:24 | Național, Eveniment

În această dimineață a fost semnalată ploaie pe mai multe șosele principale din România.

Potrivit Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române, la această oră nu sunt drumuri naționale sau autostrăzi cu circulația oprită, în urma condițiilor meteo nefavorabile.

La nivel național, circulația rutieră se desfășoară în general pe un carosabil umed, plouă în majoritatea zonelor țării, valorile de trafic fiind normale pe șoselele de viteză, pe alocuri în creștere la intrările în marile orașe.

Mai mult decât atât, pe autostrada A3 București-Ploiești, tronsonul kilometric 40 – 68, se circulă în condiții de ceață densă, cu vizibilitate sub 100 de metri, iar valorile de trafic sunt scăzute.

Recomandări pentru șoferi

În acest context, șoferii sunt sfătuiți de autorități să circule cu viteza adaptată condițiilor de trafic și de drum, iar înainte de a pleca în călătorie, să se informeze cu privire la condițiile meteorologice din zonele în care urmează să meargă.

Pentru evitarea implicării în accidente în condiții de ploaie, conducătorii auto sunt sfătuiți să-şi sporească atenția pe toată durata deplasării, să reducă viteza, să-și asigure o bună vizibilitate în parbriz, lunetă și oglinzi, să mărească distanța de siguranță dintre autovehicule și să evite depășirile periculoase sau alte manevre riscante.

Cei care se deplasează pe sectoare de drum unde este zăpadă sau carosabilul este alunecos de la gheață sau polei, sunt sfătuiți să își echipeze autovehiculele cu anvelope de iarnă.

Foto descriptiv Autovit

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Pieton lovit de mașină pe DN 73

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Autostrada A3 | București | Ploiești

Ultimele articole