Marea asfaltare continuă la Moșoaia! Încă 5 artere importante vor fi modernizate radical în acest an

de | 13.02.2024 08:50 | Din ediția tipărită, Administrație, Județean

▼Viceprimarul Adrian Frîntură anunță noi investiții și în rețeaua de utilități, și în educație

În localitatea Moșoaia se continuă modernizarea infrastructurii rutiere – una dintre prioritățile administrației publice locale. Anul acesta, după cum anunță viceprimarul Adrian Frîntură, sunt avute în plan artere importante pentru comunitate, respectiv strada Principală din satul Bătrâni, strada Gazului, Aleea Pădurii, strada Drumu Morii și Platoul Stejarilor din satul Smeura. Uitându-ne retrospectiv, putem observa că, în ultimii 3 ani, s-a turnat asfalt pe străzile din comună mai mult decât s-a făcut în ultimul deceniu.

drum Mosoaia

În acești ultimi ani, au intrat în proces de asfaltare străzile Stoenari, Bisericii, Drumu Morii, Prunilor, Drumu Sării și Platoul Stejarilor (sat Smeura), străzile Basangești și Dealului (sat Hințești), strada Aleea Marghiolilor (sat Ciocănăi), strada Principală (sat Bătrâni), străzile Principală și Lunga (sat Lăzărești), strada Olteni din satul Smeura, strada Principală din Hințești și strada Principală din Dealu Viilor. Sunt, printre acestea, străzi care nu văzuseră niciodată asfalt, iar acum au fost scoase din noroaie și au devenit circulabile, creând o stare de confort și siguranță pentru locuitorii din zonă. De asemenea, au fost pietruite acele străzi care încă au rămas neasfaltate pe raza comunei, în vederea menținerii acestora în stare conformă pentru traficul rutier.

Lucrari Mosoaia
Se lucrează în paralel la extinderea rețelei de utilități

În paralel, la nivelul localității Moșoaia, cei doi coordonatori ai administrației locale, Ion Necula și Adrian Frîntură, au reușit dezvoltarea rețelelor de utilități. Rețeaua de gaze naturale a fost extinsă atât în satele Bătrâni și Lăzărești, cât și pe străzile Mustățari, Drumu Morii – sat Smeura, Drumu Morii – sat Ciocănăi, strada Apusului, Aleea Cazacilor – sat Ciocănăi.

Lucrari Mosoaia
De-a lungul ultimilor 3 ani s-a dezvoltat sistemul local de învățământ

Pentru 2024, sunt programate lucrări la Școala nouă din Moșoaia, proiect care în prezent se află în cursul etapei de atribuire a execuției lucrărilor. Construcția a fost începută în anul 2011 și se dorește finalizarea acesteia, pentru a primi elevii într-un spațiu ultramodern și a îi păstra, astfel, în localitate. De asemenea, tot în cursul acestui an se va reabilita Grădinița Hințești și Școala Veche din satul Moșoaia, după cum ne-a informat viceprimarul Adrian Frîntură.

De-a lungul ultimilor 3 ani, s-a dezvoltat sistemul local de învățământ, pentru a oferi copiilor, de la cei mai mici la cei mai mari, condiții optime de școlarizare. În toamna anului 2022, preșcolarii din comuna Moșoaia au pășit într-un spațiu nou, renovat complet, situat chiar în vecinătatea Primăriei. Grădinița a fost mutată din clădirea veche, construită acum mai bine de 30 de ani, în cea a Centrului de Zi pentru Copii.

Comuna Moșoaia a aplicat și pentru obținerea de finanțare în vederea dotării unităților de învățământ cu mobilier și echipamente IT, atât pentru sălile de clasă, cât și pentru cabinetele și laboratoarele din componența unităților de învățământ. Aici intră de la laptopuri și sisteme video, la table inteligente. Apelul depus pe PNRR de către administrația locală a fost admis pentru finanțare.

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Învățământul din Bradu a devenit unul dintre cele mai moderne din Argeș

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Moşoaia