Atenție, șoferi! Se circulă în condiții de ploaie pe A1 și DN 7

de | 22.04.2024 08:03 | Eveniment, Județean

În această dimineață este semnalată ploaie pe mai multe șosele principale din România.

Potrivit Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române, la această oră nu sunt drumuri naționale sau autostrăzi cu circulația oprită, în urma condițiilor meteo nefavorabile.

La nivel național, circulația rutieră se desfășoară în general pe un carosabil umed. În zona montană a județelor Gorj și Hunedoara sunt semnalate precipitații sub formă de ninsoare, nefiind impuse restricții de trafic. Pe raza celorlalte județe aflate sub cod galben de ninsori însemnate cantitativ, plouă și se circulă pe un carosabil umed, cu vizibilitate bună.

Și pe autostrăzile  A1 București-Pitești, A2 București-Constanța, A3 București-Ploiești și DN 1 Ploiești-Brașov, circulația se desfășoară în condiții de ploaie, cu vizibilitate bună și valori de trafic normale.

Recomandări pentru șoferi

În acest context, șoferii sunt sfătuiți de autorități să circule cu viteza adaptată condițiilor de trafic și de drum, iar înainte de a pleca în călătorie, să se informeze cu privire la condițiile meteorologice din zonele în care urmează să meargă.

Pentru evitarea implicării în accidente în condiții de ploaie, conducătorii auto sunt sfătuiți să-şi sporească atenția pe toată durata deplasării, să reducă viteza, să-și asigure o bună vizibilitate în parbriz, lunetă și oglinzi, să mărească distanța de siguranță dintre autovehicule și să evite depășirile periculoase sau alte manevre riscante.

Recomandăm șoferilor să circule cu multă atenție, să adapteze viteza la condițiile de trafic și drum, să păstreze în mers o distanță de siguranță între autovehicule și să se asigure foarte bine înainte de fiecare manevră, evitând depășirile riscante și adoptând o conduită preventivă pe tot parcursul traseului!”, recomandă polițiștii rutieri

Foto descriptiv G4media.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Argeș. Bucureștean prins la volanul unei mașini neînmatriculate pe DN7

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Centrul Info Trafic

Ultimele articole