Atenție, șoferi! Se circulă în condiții de ploaie, ninsoare și ceață pe mai multe drumuri din țară

de | 25.03.2024 09:25 | Județean, Eveniment

Poliția Română a anunțat care este situația traficului din țară, la primele ore ale zilei de astăzi.

Potrivit Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române, la această oră, în urma condițiilor meteo nefavorabile, viscol și ninsoare abundentă, pe DN 73A, tronson kilometric  0 – 19+918 metri, între localitățile Râșnov și Predeal, județul Brașov, circulația rutieră este restricționată pentru autovehiculele peste 3,5 tone, până la ora 12:00.

Și în zona de munte a județelor Covasna, Dâmbovița și Harghita, precipitațiile sunt sub formă de ninsoare.

Pe DN 73 Câmpulung – Brașov, stratul de zăpadă s-a depus pe carosabil.

De asemenea, se circulă în condiții de ploaie, pe mai multe artere rutiere din județele: Alba, Argeș, Bacău, Brașov, Brăila, Buzău, Călărași, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Ialomița, Ilfov, Olt, Prahova, Sibiu, Teleorman, Vâlcea și Vrancea.

Totodată, circulația rutieră se desfășoară în condiții de ceață pe drumurile din județul Timiș, cu vizibilitate scăzută sub 200 de metri.

Potrivit sursei citate, pe autostrăzile  A1 București-Pitești, A2 București-Constanța, A3 București-Ploiești și DN 1 Ploiești-Brașov, traficul se desfășoară pe un carosabil umed, cu precipitații sub formă de ploaie, pe alocuri chiar torențială. Pe autostrada A2 București-Constanța există și risc de acvaplanare.

Pentru evitarea accidentelor rutiere, recomandăm conducătorilor auto să adapteze viteza la condițiile de trafic și drum, să mărească distanța de siguranță dintre autovehiculele, să folosească sistemele de iluminare și dezaburire, să evite manevrele riscante și să adopte o conduită preventivă la volan, circulând în mod responsabil!”, recomandă polițiștii rutieri

Foto descriptiv

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Carambol cu trei mașini lângă Zoo Pitești

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Centrul Info Trafic