Atenție! Ultimele zile în care puteți completa formularul de recensământ

de | 20.07.2022 07:48 | Știri, După locație, După subiect, Județean, Lifestyle

Sunt ultimele zile pe care românii le au la dispoziție pentru a completa formularul de recensământ. Mai mult, autoritățile au decis, săptămâna trecută, să prelungească perioads de recenzare. Inițial, ultima zi în care cetățenii se puteau recenza era 17 iulie, iar acum, este 24 iulie.

Această etapă se realizează prin deplasarea recenzorilor la adresele de reședință a populației care nu s-a autorecenzat online în perioada 14 martie – 27 mai 2022.

Vizitați sunt și cei care nu au completat corect și complet chestionarele de recensământ.

Amintim că participarea la recensământ este obligatorie.

În Pitești, 133 de recenzori se află în teren. Aceștia sunt identificați în baza legitimației emise de Comisia Centrală pentru Recensământul Populației și Locuințelor prin unitatea administrativ-teritorială, conform modelului publicat ca anexă la HG nr.1071/2020 pentru stabilirea bugetului şi a categoriilor de cheltuieli necesare efectuării recensământului populaţiei şi locuinţelor din România în anul 2021.

Cei care refuză să ofere informații recenzorilor, vor primi amenzi de până la 3000 de lei.

Recensământul este o datorie cetățenească și este în beneficiul tuturor. Cooperarea fiecărui cetățean este esențială pentru buna desfășurare a recensământului (RPL2021). Prin urmare, refuzul de a oferi informații sau furnizarea de date incomplete sau eronate în cadrul procesului de recenzare constituie contravenții care pot fi sancționate cu amendă între 1.000 și 3.000 lei.

Cu toate acestea, bine este ca fiecare dintre noi să înțelegem faptul că a completa chestionarul de recensământ este o îndatorire civică, o responsabilitate față de comunitatea în care trăim.” – precizează INS.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Declarațiile lui George Buhnici au ajuns în atenția Consiliului pentru Combaterea Discriminării!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole