anchetaonline.ro

Atenție unde călătoriți! Risc de incendii în Portugalia

de | 31.07.2023 22:55 | Știri, Eveniment, Național

Ministerul Afacerilor Externe a emis astăzi, 31 iulie, o atenționare de călătorie în Portugalia din cauza incendiilor de vegetație.

În acest sens, MAE informează românii care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Portugalia că, pentru perioada 31 iulie – 4 august 2023, autoritățile locale au anunțat existența unui risc major de producere a incendiilor de vegetație. Avertizarea este valabilă pentru următoarele regiuni din zona continentală: Nord, Centru, Alto Alentejo și Algarve.

Astfel, înainte de începerea călătoriei, românii trebuie să se informeze în legătură cu situația existentă atât pe traseu, cât și la destinație și să evite deplasarea în zonele în care există incendii în desfășurare sau un pericol iminent de producere a acestora.

De asemenea, MAE  recomandă cetățenilor români, care se află într-o zonă în care se manifestă un incendiu, să respecte cu strictețe instrucțiunile autorităților locale și să urmărească în permanență sursele oficiale de informare publică, prin consultarea paginii oficiale de Internet a Institutului pentru Mare și Atmosfera: IPMA – Perigo de Incêndio Rural (PIR) Continente, pentru obținerea informațiilor actualizate.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Lisabona: +351213968812, +351213979982, +351213966463, +351213960866; apelurile la ultimele două numere de telefon fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență,au la dispoziție și telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Repubica Portugheză: +351927411628.”, transmite MAE

Totodată, Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet https://www.ipma.pt/en/http://lisabona.mae.rowww.mae.ro, pagina de Facebook a Ambasadei României în Republica Portugheză.

Cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție și aplicația „Călătorește în siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații şi sfaturi de călătorie.

sursă foto Profimedia

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Argeș: O mașină a luat foc în mers! S-a făcut scrum

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: MAE