Atenționare de la administrația din Mioveni: ”Aveți obligația legală și morală de a vă igieniza și îngriji proprietatea!”

de | 21.06.2023 15:16 | Știri, Administrație, Mioveni

Administrația locală din Mioveni anunță că toţi proprietarii de teren privat, cu atât mai mult cei care dețin teren intravilan, au obligaţia legală de a-l curăţa periodic, de a tăia vegetaţia şi îngriji copacii de pe suprafaţa deţinută. Nerespectarea acestor obligații se sancționează cu amenzi.

Pe lângă impactul negativ asupra peisagisticii urbane, acestea se pot transforma în adevărate focare de infecţie, pot genera adăpost pentru animale sălbatice, reptile sau alte viețuitoare, punând, în unele cazuri, în pericol sănătatea şi siguranţa cetăţenilor.

Riscați amendă!

”Legislația în domeniu precum Legea nr. 273 / 2020, OUG 21 / 2002, Legea 62 / 2018, precum și Hotărârea Consiliului Local Mioveni nr. 80/ 2019 prevăd aceste obligaţii, a căror neîndeplinire se sancţionează cu amenzi.

Pe cale de consecință, fie că aveți domiciliul în orașul Mioveni sau în altă localitate, atâta vreme cât dețineți terenuri pe raza administrativă a orașului nostru aveți obligația legală și morală de a vă igieniza și îngriji proprietatea!”, informează cei din administrația locală din MIoveni pe pagina de Facebook.

Nu doar cetățenii au această obligașie! Atât instituţiile, cât şi firmele  care deţin în proprietate, închiriere sau concesiune terenuri virane sau construcţii începute şi nefinalizate în intravilan sunt obligaţi să asigure igienizarea terenurilor prin tunderea periodică în decursul unui an a vegetaţiei şi eliminarea deşeurilor menajere şi nemenajere aflate în incintă, mai arată reprezentanții administrației locale din Mioveni.

Reprezentanții primăriei și cei ai Poliției Locale vor transmite avertismente tuturor proprietarilor care nu se conformează, iar cei care nu vor lua măsurile necesare se vor alege cu amendă.

Sursă foto: Facebook Primăria Orașului Mioveni.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

La sediul Centrului Cultural Mioveni. S-au pus în vânzare biletele la ANALOGUE!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Primăria Mioveni

Ultimele articole