Atenționare de la ANPC: „Aveți grijă înainte să cumpărați cadouri de Ziua Îndrăgostiților”

de | 13.02.2023 14:41 | Știri, După locație, După subiect, Lifestyle, Național

Atenționare de la ANPC: „Aveți grijă înainte să cumpărați cadouri de Ziua Îndrăgostiților”

Sărbătoarea îndrăgostiților, Sfântul Valentin, va fi celebrată mâine, iar în acest context, directorul general al ANPC, Paul Anghel, a transmis câteva recomandări celor care vor cumpăra cadouri cu acest prilej.

Paul Anghel recomandă ca produsele achiziționate cu această ocazie, cum ar fi cosmetice, bijuterii, ciocolată, să fie luate din locuri autorizate. De asemenea, îndrăgostiților le este recomandat citească etichetele produselor, pentru a nu exista riscul să își pună sănătatea în pericol sau să achiziționeze obiecte confrafăcute.

Sfătuiesc consumatorii să ţină cont de următoarele recomandări: la cumpărarea diverselor sortimente de bomboane şi ciocolată, care să nu le afecteze sănătatea, să aibă în vedere faptul că achiziţionarea acestor produse se face numai din locuri autorizate. Trebuie evitată cumpărarea de la vânzători ambulanţi, chiar dacă preţul oferit este comparativ mai mic. Înainte de cumpărare, trebuie verificată starea ambalajelor (integritate, etanşeitate) şi încadrarea produselor în data durabilităţii minimale, după caz, în data limită de consum stabilite de producător”, a scris duminică, pe Facebook, Paul Anghel.

De asemenea, etichetele trebuie să conțină informații precum denumirea produsului, numele şi adresa producătorului sau ale ambalatorului sau distribuitorului, data durabilității minimale, cantitatea netă, dar și informații despre condițiile de depozitare.

În ceea ce privește produsele din ciocolată, trebuie speficicat conținutul de cacao substanţă uscată, exprimat în procente, astfel: ” cacao…% minim.

În cazul ciocolatei umplute se menţionează produsul de umplutură. Se exceptează de la indicarea cantităţii nete produsele din ciocolată preambalate, cu o greutate mai mică de 50 grame. (…). În cazul produselor din ciocolată turnate şi goale în interior, această indicaţie poate fi înlocuită cu conţinutul net minim. De asemenea, trebuie menţionat adaosul de cafea sau băuturi spirtoase, atunci când acesta depăşeşte 1% din masa produsului”, a adăugat directorul ANPC.

Cosmeticele ar trebui cumpărate din magazine şi/sau raioane specializate, unde se eliberează documente de cumpărare (factură, bon fiscal, chitanţă fiscală).

Foto Stirile Pro tv

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

COD GALBEN ÎN ARGEȘ! Când intră în vigoare

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: ANPC

Ultimele articole