anchetaonline.ro

Atenționare de călătorie în Macedonia de Nord. Grevă a angajaților din cadrul Administrației Vămilor

de | 19.06.2023 19:17 | Știri, Administrație, Lifestyle, Național

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Macedonia de Nord că sindicatul din Administrația Vămilor din acest stat a anunțat că va continua acțiunile de protest, deja declanșate, până la finalul lunii iunie 2023. Astfel, se preconizează că lucrătorii vamali vor înceta lucrul și vor bloca toate punctele de control ale frontierei Macedoniei de Nord pentru o jumătate de oră, potrivit MAE.

Dacă revendicările lor nu vor fi îndeplinite, lucrătorii vamali intenționează să continue protestele, fiind de așteptat să se producă și alte perturbări ale activității la frontiera macedoneană în perioada următoare. ”Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Skopje: +389 2 3228058, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi numărul de telefon de permanență al misiunii diplomatice a României în Republica Macedonia de Nord: +389 70 239 980”, anunță cei de la MAE.

Foto descriptiv. Sursă foto: gazetaromaneasca.com.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Evaluare Națională 2023. BAREMUL la proba de Limba română a fost publicat

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ministerul Afacerilor Externe