Atenționare de călătorie pentru românii care merg în Suedia

de | 13.11.2023 22:35 | Național, Eveniment

Ministerul Afacerilor Externe a emis, astăzi, o atenționare de călătorie în Suedia, țară care reintroduce controlul la frontiera internă de stat.

Astfel, reprezentanții MAE informează românii care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Regatul Suediei că autoritățile locale au anunțat reintroducerea controlului la frontiera de stat, până în data de 11 mai 2024.

Reprezentanții MAE recomandă românilor să se asigure că dețin în permanență asupra lor, pe durata călătoriei spre și dinspre Suedia, un act de identitate valabil, pașaport sau carte de identitate.

Potrivit sursei citate, cetățenii români pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Stockholm: +468205674, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS).

De asemenea, cei care se confruntă cu o situație dificilă au la dispoziție şi telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Regatul Suediei: +46736985463.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români care se deplasează în străinătate consultarea paginilor de Internet https://stockholm.mae.rohttps://consular-protection.ec.europa.eu/index_enwww.mae.ro şi reamintește faptul că au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (www.mae.ro/app_cs), care oferă informații şi sfaturi de călătorie.”, transmit reprezentanții MAE

Foto: Antena3 CNN

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Beat și fără permis, un tânăr de 16 ani a furat un tractor cu lemne și s-a oprit în curtea unei case

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: MAE | Suedia

Ultimele articole