Atenționare de călătorie pentru românii care pleacă în Irlanda!

de | 18.08.2023 21:08 | Știri, Lifestyle, Național

Ministerul Afacerilor Externe a emis astăzi o atenționare de călătorie pentru Irlanda, țară care va fi afectată de furtuna Betty

În acest sens, MAE informează românii care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Irlanda că, pentru perioada 18-20 august 2023,, autoritățile locale au anunțat posibile inundații și vânt de 130 km/h.

Potrivit sursei citate, Serviciul de Meteorologie local a emis o prognoză de intensificare a vântului și de furtună, unde vântul va ajunge la rafale cu viteze de 130 km/h.  Acesta poate genera valuri înalte, care pot conduce la inundații de coastă.

Avertizarea este valabilă pentru comitatele Carlow, Kilkenny, Wexford, Wicklow, Cork, Tipperary, Waterford. Pentru celelalte comitate este în vigoare un cod portocaliu de precipitații și vânt.

Cei care doresc ​mai multe informații actualizate pot accesa site-ul Serviciului de Meteorologie irlandez, la adresa: https://www.met.ie/warnings.

În acest context, Aeroportul Dublin nu a emis comunicate cu privire la posibile perturbări ale zborurilor.  Cetățenii români care călătoresc spre sau dinspre Irlanda pot verifica actualizările postate pe site-ul aeroportului, la adresa: https://www.dublinairport.com/latest-news.

Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Dublin: +35316681150; +35316674318; +35316674325, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi numărul de telefon de permanență al misiunii diplomatice a României în Irlanda: +353864684351.”, transmit reprezentanții MAE

Ministerul Afacerilor Externe recomandă și consultarea paginilor web:

De asemenea, românii care călătoresc în străinătate au la dispoziţie și aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Foto descriptiv Digi 24

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Piteștean trimis în judecată, după ce s-a urcat beat la volan

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Irlanda | MAE