Atenționare MAE privind pericolul de îmbolnăvire cu „malaria de import”

de | 13.02.2024 11:43 | Național, Lifestyle

Reprezentanții MAE au transmis o atenționare de călătorie, după ce mai mulți români au murit infecați cu malarie la întoarcerea din vacanțe.

MAE

Foto: G4Media.ro

Ministerul Afacerilor Externe reamintește cetățenilor români care urmează să efectueze o deplasare internațională să se informeze asupra condițiilor de călătorie în țările pe care vor să le viziteze, în urma creșterii numărului de cazuri de îmbolnăvire cu „malarie de import”.

Aceștia amintesc totodată faptul că începând cu prima lună din 2024, s-au semnalat cazuri severe care s-au soldat inclusiv cu decesul unor persoane infectate.

Specialiștii din cadrul structurilor de sănătate publică și de implementare al Regulamentului Sanitar Internațional – 2005 reiterează faptul că este de preferat ca înainte de efectuarea deplasării, cu 4-6 săptămâni, cetățenii români să se adreseze unui cabinet de vaccinări internaționale, în vederea obținerii tuturor informațiilor pentru menținerea stării de sănătate pe parcursul călătoriei în anumite zone afectate de apariţia cazurilor de malarie, transmite MAE. 

Românii sunt sfătuiți să se adreseze Institutului Naţional de Sănătate Publică (http://www.insp.gov.ro) sau să acceseze paginile de Internet naționale specializate: https://www.cnscbt.ro/index.php/sfaturi-pentru-calatori/535-cabinete-vaccinari-internationale/file,  http://www.insp.gov.ro/wp-content/uploads/2024/01/Lista-cabinetelor-de-vaccinari-internationale.pdf și http://www.cnscbt.ro/index.php/sfaturi-pentru-calatori, precum și a portalului Centrului European de Control şi Prevenire a Bolilor: http://ecdc.europa.eu/en/healthtopics.

MAE recomandă de asemenea și consultarea paginii web https://www.mae.ro/travel-alerts şi reamintește cetățenilor români care călătoresc în străinătate că au la dispoziție serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îți poate salva viața!”.

tantar malarie

Foto: Wikipedia

Ce este malaria? 
Malaria este o boală infecțioasă care se transmite prin înțepătura de țânțar (specia Anopheles) iar profilaxia constă în administrarea unor medicamente antimalarice și protecție împotriva înțepăturilor de țânțari, informează Ministerul Sănătății.
Informații suplimentare cu privire la malarie și alte boli tropicale care pot fi asociate călătoriei găsiți pe site-ul Institutului Național de Sănătate Publică: https://insp.gov.ro/centrul…/sfaturi-pentru-calatori/

 

Foto descriptiv

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

La ce trebuie să fim atenți când cumpărăm cadouri de „Valentine’s day” şi „Dragobete”? Sfaturile ANPC

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: