ATENȚIONARE! Scăldatul este interzis în lacurile de acumulare

de | 21.06.2022 13:30 | Știri, După locație, După subiect, Județean, Lifestyle

Administrația Bazinală de Apă Argeș-Vedea reamintește argeșenilor că este interzis scăldatul în lacurile de acumulare sau râurile (aval de baraje), reprezentând un real pericol pentru aceștia.

Pericolul apare din cauza curenților din apropierea barajelor în momentul deversării funcționării hidrocentralelor, care sunt foarte puternici.

scaldat interzis2 - ATENȚIONARE! Scăldatul este interzis în lacurile de acumulare

De asemenea, Administrația Bazinală de Apă Argeș-Vedea atrage atenția și celor care se află pe plajă sau pescuiesc în zone neamenajate, existând pericolul de înec dacă apare o viitură. Reprezentanții ABA Argeș -Vedea nu vor avea cum să vizualizeze și să alarmeze întreaga zonă din aval.

Atenționarea “Scăldatul și pescuitul interzis” este inscripţionată și pe digurile lacurilor de acumulare, prin urmare cei care o ignoră, aleg conștinent riscul.
Aceeași recomandare este adresată și persoanelor care practică pescuitul (amatori sau profesioniști), de folosire a zonelor special amenajate pentru acest sport.
Aceluiași risc se expun și cei care se încumetă să practice sporturi nautice cu ambarcațiuni, deși acest lucru este interzis pe lacurile de acumulare”, transmite ABA Argeș -Vedea.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

(VIDEO) Tragedie! Șoferul spulberat pe A1 a murit

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Administrația Bazinală de Apă Argeș-Vedea