Au ajuns în Expo-Parc! Motiv de bucurie pentru cei mici

de | 17.06.2022 22:34 | Știri, După locație, După subiect, Lifestyle, Pitești

Primăria Municipiului Pitești anunță că rătuștele și peștii, care înfrumusețează lacul din Expo-Parc și bucură copiii, s-au întors în habitatul lor obișnuit, după ce a fost efectuată o acțiune de curățare a lacului.

Broscuțele țestoase se află, încă, la Zoo Pitești, acolo unde au fost duse în timpul curățării lacului. În ceea ce le privește, asociația Wilderness Research and Conservation a făcut o solicitare pentru a fi examinate de către reprezentanți ai Centrului de Salvare și Reabilitare a Animalelor Sălbatice „Luana”. Aceștia se vor afla, în săptămâna ce urmează, la Grădina Zoologică din Pitești, pentru a identifica exemplarele care aparțin speciei protejate – Emys orbicularis – țestoasa de apă europeană.

broscute expo - Au ajuns în Expo-Parc! Motiv de bucurie pentru cei mici

Foto Facebook

Exemplarele de țestoase din specia menționată vor fi ridicate și relocate în teritoriu de către experții centrului, redându-le astfel posibilitatea de a se reproduce și de a stimula populația autohtonă. Broscuțele identificate ca aparținând speciei exotice Trachemys vor fi readuse în lacul din Expo-Parc”, transmite Primăria Municipiului Pitești.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Atenție! Înșelătorie pe WhatsApp: „Nu accesați link-ul”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Expo-Parc | Pitești | Primăria Municipiului Pitești