Au fost înregistrate primele cazuri cu Kraken în România

de | 09.01.2023 16:14 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Național

Este oficial! Au fost înregistrate primele cazuri cu Kraken în România. Anunțul a fost făcut de către medicii de la Institutul Matei Balș, care au confirmat primele două cazuri de infectare cu această tulpină SARS-CoV-2.

Potrivit specialiștilor Kraken este cea mai infecțioasă și mai agresivă subvariantă Omicron. De asemenea, simptomele sunt asemnănătoare cu toate celelalte tulpini.

Este vorba despre o nouă mutație COVID. Știm, coronavirusurile au o foarte mare variabilitatea genetică și am văzut cu ochii noștri că în acești trei ani au tot apărut tulpini care au cucerit toată plaja patologiei și după au dispărut. Deci, faptul că apare încă o nouă tulpină, nu ne miră.

Din datele pe care le avem în literatura internațională această nouă tulpină nu se deosebește decât din punct de vedere genetic. În ceea ce privește manifestările clinice, practic ea este similară cu toate celelalte tulpini Omicron. Sunt forme ușoare”, a transmis Cătălin Apostolescu, managerul Institutului de Boli Infecțioase Matei Balș, conform Antena3.

Medicii spun că oamenii trebuie să respecte regulile de igienă, iar în cazul în care apar simptome ale bolii, să le țină sub control și să se adreseze specialiștilor.

Foto descriptiv Recorder

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Vouchere sociale 2023. Prima tranșă intră pe card cu întârziere

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole