Vouchere sociale 2023. Prima tranșă intră pe card cu întârziere

de | 09.01.2023 11:35 | Știri, Economic, Județean, Lifestyle, Național

 

Premierul Nicolae Ciucă a postat un mesaj pe pagina de socializare în care a precizat faptul că în 2023, peste 2,4 milioane de români vor primi în sprijin câte 250 de lei, la fiecare două luni, bani pentru alimente.

De menționat că prima tranșă a ajutorului pentru achiziția de alimente și mese calde din 2023 va ajunge la români cu întârziere. Mai exact cu o întârziere de o lună, potrivit reprezentanților Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene. În acest context prima tranșă va intra pe carduri în luna martie.

vouchere sociale 2023

Autoritățile mai anunță faptul că următoarele tranșe vor fi distribuite în lunile: mai, iulie, septembrie și decembrie 2023.

Se mai menționează de asemenea faptul că plafonul până la care se acordă acest ajutor a crescut de la 1.500 lei la 1.700 lei.

 

vouchere alimente 2023

 

Reamintoim faptul că aceste tichete sociale pot fi folosite doar pentru produse alimentare sau mese calde iar sumele sunt valabile 12 luni de la data încărcării lor.

Utilizarea de către beneficiari a tichetelor sociale pe suport electronic pentru produse alimentare și mese calde în alt scop decât cel prevăzut impune blocarea cardului și este sancționată între 1,5 și 2 puncte-amendă. Astfel, pentru orice sesizare care se dovedește a fi veridică, organele abilitate de lege aplică sancțiunile prevăzute în actul normativ care reglementează acordarea voucherelor”, a transmis încă de anul trecut Ministerul.

 

vouchere sociale 2023

Foto Playtech

 

Veștile bune continuă!

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat totodată că aproximativ patru milioane de români vor beneficia, în lunile februarie și septembrie, de suma de 700 de lei pentru plata facturilor la energie, la nivelul fiecărei gospodării.

Totodată premierul a anunțat că pentru persoanele din medii defavorizate, peste 400.000 de elevi vor fi ajutați cu 500 lei pentru achiziția de rechizite și îmbrăcăminte în acest an școlar.

Mamele cu nou-născuți vor primi un tichet social de 2.000 de lei”, mai adaugă Nicolae Ciucă în postarea transmisă în mediul online.

 

Foto descriptiv

 

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: