Au găsit o viperă în casă! Panică pentru o familie din Câmpulung

de | 07.08.2022 18:15 | Știri, Câmpulung Muscel, După locație, După subiect, Eveniment

Panică pentru o familie din Câmpulung, după ce zilele trecute, oamenii au găsit o viperă în casă. Fiindu-le teamă de ceea ce s-ar putea întâmpla, aceștia au alertat autoritățile, sunând la 112.

La fața locului au ajuns, în scurt timp, jandarmii, care au reușit să îndepărteze vipera, potrivit Romaniatv.net.

Autoritățile atrag atenția asupra faptului că, în ultima vreme, viperele s-au înmulțit, iar în unele situații acestea pot ajunge chiar și în case.

Oamenii sunt sfătuiți să nu se apropie de reptilele periculoase și să alerteze autoritățile, amintind că veninul lor poate fi mortal.

Trei sferturi dintre muşcăturile de şarpe apar la persoanele care prin proprie decizie ating şerpi şi sunt imprudente.

Şerpii veninoşi nu ataca decât atunci când sunt atacaţi sau surprinşi. Daca locuiţi sau călătoriţi în zone in care există şerpi, îmbrăcaţi haine ce va acoperă picioarele. Nu păşiţi, nu vă aşezaţi pe pământ, nu mutaţi lespezi de piatră înainte de a verifica locul.

Dacă aţi observat un şarpe la distanţă, ocoliţi-l fără a-l provoca, iar dacă e foarte aproape, rămâneţi nemişcat, pentru că, în general, se îndepărtează singur”, a transmis Salvamont Argeș pe pagina de Facebook.

Foto descriptiv PresaSM

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Tânără rănită în accident, pe Transfăgărășan

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Câmpulung | Salvamont | Salvamont Argeș

Ultimele articole