Au renunțat la casă pentru a locui pe vase de croazieră! Motivul: e mai ieftin decât achitarea unui credit ipotecar

de | 15.05.2022 21:08 | Știri, După subiect, Lifestyle

Poveste de viață ieșită de comun a doi pensionari din Seattle. Aceștia au renunțat la viața cotidiană și au vândut locuința în care trăiau pentru a locui pe vase de croazieră. Au făcut această alegere, deoarece este mult mai ieftin să trăiască așa decât să plătească un credit ipotecar, potrivit publicației Business Insider, citată de Digi 24.

Schimbarea în viața celor doi, Angelyn și Richard Burk, a fost făcută în luna mai a anului 2021. Ei spun că pe nava de croazieră cheltuiesc aproximativ 89 de dolari pe zi, în acest preț intrând cazarea, mesele și divertismentul.

Ne place să călătorim și căutăm o modalitate de a călători continuu”, a declarat Angelyn.

Planul nostru inițial era să stăm în diferite țări o lună la un moment dat și, în cele din urmă, să ne retragem pe nave de croazieră pe măsură ce îmbătrânim”, a spus Burk.

pensionari-nava-croaziera

Photo CNN

Pensionarii, cu vârste de peste 50 de ani, au mers pe foarte multe nave de croazieră, călătorind în toată lumea. Cel mai mult le-au plăcut porturile din Singapore, Italia, Canada și Bahamas.

„Când planific croaziere, încerc să rămân pe aceeași navă cât mai mult timp posibil, atâta timp cât este rentabil”, a transmis Angelyn, potrivit CNN.

Ei au stabilit suma de 135 de dolari, pe care o pot cheltui zilnic, însă se întâmplă ca de foarte multe ori să le rămână bani. Multe nave de croazieră le oferă programe de fidelitate, având reduceri semnificative, prin prisma „vechimii” în călătorit.

Anul acesta, ne-am asigurat 86 de zile de croazieră cu un cost mediu de 89 de dolari/zi pentru amândoi”, a spus femeia.

Locuințele din Seattle, acolo unde aveau domiciliul cei doi, sunt în valoare de peste 980.000 de dolari, în 2022 prețul crescând cu circa 17%. În ceea ce privește costul mediu lunar al unui credit ipotecar fix pentru 30 de ani, cu avans de 20% în zona în care au locuit pensionarii, a ajuns la aproape 5.034 dolari pe lună sau 60.408 de dolari pe an.

Ucraina a câștigat Eurovision! Zelenski: „Vom găzdui participanții Eurovisionului în Mariupolul ucrainean!”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole