anchetaonline.ro

Emoționant! Câștigătorul Eurovision s-a întors în Ucraina să lupte în război

de | 17.05.2022 18:55 | Știri, După subiect, Lifestyle

Solistul trupei Kalush Orchestra, câștigătoarea din acest an a Eurovision, s-a întors în Ucraina pentru a se înrola în armată. Alături de el se află și colegii de trupă. Din cauza războiului desfășurat în țara lor natală, ucrainenii nu s-au putut bucura prea mult de victoria obținută la Eurovision și la nici 24 de ore de la ridicarea trofeului, au plecat la luptă, potrivit Unica.md.

Artiștii au primit dispensă pentru a participa la competiție, iar ulterior, au fost nevoiți să respecte ordinul de a se reîntoarce în Ucraina.

Oleg Psiuk, solistul trupei, a fost suprins în fața unui hotel din Torino, luându-și rămas bun de la iubita lui. Fotografia a fost făcută de fotograful Associated Press.

Amintim că sâmbătă seara a avut loc concursul Eurovision, iar câștigătoarea din acest an a fost Ucraina. Votul telespectatorilor a fost decisiv, răsturând scorul inițial, după votul juriilor naționale.

Ucraina a câștigat cu piesa „Stefania”, dedicată mamelor prinse în războiul din țara vecină, care a fost interpretată de Kalush Orchestra. Melodia a devenit celebră după conflictul izbucnit în Ucraina.

Votul telespectatorilor a fost decisiv, Ucraina primind 439 de puncte, fiind urmată de Republica Moldova cu 239 de puncte și Serbia cu 225 puncte. Din partea telespectatorilor, România a primit 53 de puncte.

ucraina eurovision - Emoționant! Câștigătorul Eurovision s-a întors în Ucraina să lupte în război

Foto: Rador

În urma votului juriilor naționale, pe primul loc se clasa Marea Britanie (283 de voturi), urmată de Suedia (258 de puncte) și Spania (321 de puncte). Însă, telespectatorii au decis, prin votul puternic oferit, ca Ucraina să fie câștigătoarea Eurovision 2022. Marea Britanie a fost pe locul doi, iar Spania pe cel de-al treilea.

Republica Moldova, reprezentată de formația Zdob și Zdub și Advahov Brothers, s-a clasat pe locul 7, iar România, cu Wrs, a obținut poziția 18.

Președintele Volodimir Zelenski a transmis un mesaj emoționant după anunțarea câștigătorilor Eurosivion:

Curajul nostru impresionează lumea, muzica noastră cucerește Europa. Vom face tot ce ne stă în putință pentru a găzdui într-o zi participanții și oaspeții Eurovisionului în Mariupolul ucrainean. Liber, pașnic, reconstruit”, a transmis președintele ucrainean.

Foto Unica.md

Ucraina a câștigat bătălia pentru Harkov

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Eurovision | Oleg Psiuk | Republica Moldova | Rusia | Suedia | Ucraina | Volodimir Zelenski