Ucraina a câștigat bătălia pentru Harkov

de | 14.05.2022 18:36 | Știri, După subiect, Eveniment

Potrivit unei analize a Institutului pentru Studierea Războiului, Ucraina ar fi câștigat războiul în Harkov. Rușii ar fi încetat să mai încercuiască orașul, care este al doilea ca mărime din Ucraina, și ar fi hotărât să se retragă.

Primarul Ihor Terejov a declarat pentru BBC că trupele armatei din Rusia ar fi reușit o singură dată să intre întro mică parte din Harkov.

Rușii bombardau constant Harkovul, deoarece erau foarte aproape de oraș. Și datorită eforturilor depuse de apărarea teritorială a Harkovului și de forțele armate ucrainene, rușii s-au retras departe de zona orașului, în direcția frontierei rusești”, spune primarul orașului.

Ihor Terejov a adăuga că zona este liniștită, la acest moment, iar locuitorii au început să se reîntoarcă la casele lor.

Nu a existat niciun bombardament în oraș în ultimele cinci zile. A existat o singură tentativă din partea rușilor de a lovi orașul cu o rachetă în apropierea aeroportului din Harkov, dar racheta a fost eliminată de apărarea antiaeriană ucraineană”, a declarat acesta.

Foto Știrile Pro tv

De azi: Rusia nu va mai furniza curent electric Finlandei

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Harkov | Rusia | Ucraina

Ultimele articole