(Video) Gloriile echipei FC Argeș au fost premiate! Cristian Gentea: „Ei au scris istoria! Noi i-am onorat!”

de | 08.05.2022 13:45 | Știri, Importante, Județean, Lifestyle, Pitești

Ieri, 7 mai, în jurul orei 17:00, s-au strâns sute de oameni în Piața Primăriei din municipiul Pitești. Motivul: celebrarea celor 50 de ani de la Primul Titlu de Campioană a României, câștigat de către echipa de fotbal FC Argeș.

Cu această ocazie au fost organizate o serie de evenimente menite să bucure suporterii alb-violeților.

Au fost prezenți alături de fani și nume sonore din fotbalul argeșean cum ar fi: Nicolae Dică, Argeș Vintilă, Gino Iorgulescu, Justin Ștefan sau Bogdan Vrăjitoarea.

Cu acest prilej președintele LPF, Gino Iorgulescu, declarat următoarele:

Sunt foarte emoționat, am văzut mulți foști colegi, am jucat cu mulți dintre ei, am făcut echipă și la națională. Am revăzut antrenori, soțiile lor, sunt foarte emoționat, parcă aș fi la un test.

M-am bucurat mult când echipa a revenit în Liga 1 și sper ca echipa să nu mai retrogradeze niciodată. Cine știe, poate mai descoperiți încă un Dobrin”.

 

Înainte de începerea partidei dintre FC Argeș și CFR Cluj, au fost premiate gloriile echipei chiar la marginea terenului. Au fost înmânate medalii și trofee de către primarul Cristian Gentea alături de Gino Iorgulescu și Gabriel Bodescu.

 

au premiat
Cei care au scris istorie

Trebuie să amintim care a fost lotul echipei FC Argeș în sezonul 1971-1972:

Antrenori au fost: Florin Halagian și Tănase Dima

Portari au fost: Vasile Stan, Daniel Ariciu și Spiridon Niculescu

Atacanți au fost: Constantin Radu I, Constantin Frățilă, Nicolae Dobrin, Radu Jercan, Ion Dobrescu și Paul Ciornoavă

Fundași au fost: Marcel Pigulea, Constantin Olteanu, Remus Vlad, Ion Barbu, Petre Ivan II, Dumitru Ciolan și Constantin Nedelcu

Mijlocași au fost: Ion Prepurgel, Marian Popescu, Dumitru Ștefan, Emil Dumitru și Ion Roșu

 

au scris istorieSursa foto: Arges Press

 

Totodată în legătură cu evenimentul organizat, primarul Cristian Gentea a declarat următoarele:

Ei au scris istoria!

Noi i-am onorat!

Am fost bucuros și extrem de onorat să îi revăd pe campionii noștri, după 50 de ani de la câștigarea primului Titlu de Campioană a României pentru FC Argeș!

Din păcate, mulți dintre idolii de atunci nu mai sunt printre noi…

1972 a fost un moment reper în istoria fotbalului românesc, de cotitură pentru istoria clubului nostru.

Prezența președintelui Ligii Profesioniste de Fotbal, Gino Iorgulescu, respectiv a secretarului general al Federației Române de Fotbal, Gabriel Bodescu, la evenimentul nostru demonstrează importanța acelui titlu pentru toți cei care cunosc și iubesc fotbalul, dar mai ales pe FC Argeș.

Este datoria mea și a noastră, a piteștenilor, să onorăm gloriile locale, pe cei care ne-au scris istoria, să vi-i prezentăm celor care sunteți mai tineri și împreună să întărim spiritul alb-violet, în speranța că vom reedita performanțele de odinioară!”

 

Primarul a mai vorbit și despre cele două proiecte pe care municipalitatea le pregătește și anume o bază sportivă în Parcul Ștrand și noul stadion din Trivale.

 

Faptul că avem și două proiecte pe care municipalitatea le pregătește: o bază sportivă în Parcul Ștrand, respectiv noul stadion din Trivale, cel care a intrat în linie dreaptă prin preluarea terenurilor, demonstrează că Primăria și Consiliul Local Pitești susțin performanța!

Nu ne interesează să facem doar act de prezență în competiții!” a mai transmis Cristian Gentea.

 

 

Sursa foto principală: gsp.ro

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

 

 

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Consiliul Local Pitești | Cristian Gentea | Pitești