anchetaonline.ro

Cel mai mare rezervor de gaze naturale, preluat de Germania

de | 08.05.2022 15:33 | Știri, Administrație, Economic, Național

Rezervoarele de gaze naturale de la Astora, Rehden, abandonate la Gazprom luna trecută, potrivit administratului depozitului, au început să fie umplute de către nemţi.

După ce Europa a impus sancţiuni Moscovei, aprovizionarea cu gaze a devenit o problemă serioasa pentru Occident. Rusia a amenințat ca va întrerupe livrările de gaze pentru Europa dacă plata nu se va face în ruble, aceasta cerinta a fost refuzata de cea mai mare parte a tarilor europene.

De asemenea, Gazprom a abandonat afacerea cu cel mai mare depozit de gaze naturale din vestul Europei după ce s-au aplicat sancţiunile pentru Rusia.

La momentul actual, doar 0,6% din capacitatea totală a depozitului de la Rehden este ocupată în acest moment fiind peste 99% gol. Media depozitelor de gaze din Germania fiind de 36%.

Laege spune ca acestea trebuie să fie umplute pentru iarna viitoare, după ce acestea au fost aprovizionate cu un volum foarte mic iarna trecută.

Agenția federală a rețelei de energie din Germania a spus că a preluat controlul asupra Gazprom Germania până pe 30 septembrie însă, oficialii germani nu au specificat încă ce urmează să se întâmple din luna octombrie.

 

Citeşte, de asemenea, pe anchetaonline.ro

 

Dumitru Tudosoiu- din nou în fruntea Inspectoratului Școlar Județean

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Europa | Gazprom | Germania | Rusia