Aurelian Temișan divorțează la Pitești! Din nou!

de | 24.05.2022 23:38 | Național, Cultură, Lifestyle

  • După o pandemie cu motoarele turate la jumătate, ,,Divorțul anului” revine pe scenele teatrelor! Luni, 30 mai, la Teatrul ,,Alexandru Davila”, Aurelian Temișan va fi, în premieră, amantul soției sale din realitate, Monica Davidescu, iar Ovidiu Cuncea îl va interpreta pe soțul amantei sale de scenă.

O comedie spumoasă, cu toate ingredientele necesare pentru a începe săptămâna cu gura până la urechi!

Înainte de spectacolul de la Pitești, Aurelian Temișan a avut amabilitatea să ne acorde un interviu despre ,,singurul divorț la care lumea vine cu zâmbetul pe buze și de la care pleacă la fel”.

Divortul Anului Aurelian Temisan

Așa este la noi, la români: avem nunta anului, uite și „Divorțul anului”!

Tabloidele au titrat din nou: Aurelian Temișan este în divorț!

– Da, a fost un șoc acum doi ani, când, pe data de 8 Martie, trebuia să avem premiera. Am fost la o emisiune tv și mă întreabă moderatoarea: <Ce îi faci cadou Monicăi, poate poți să fii o sursă de inspitație pentru bărbați?>. <Orice, numai sursă de inspirație pentru bărbați nu vreau să fiu, dar pot să-ți spun ce-i fac cadou Monicăi: un divorț> – am răspuns. S-a făcut liniște… <Da, pe 8 Martie avem divorț la Medgidia și apoi la Sala Dalles, din București. E noul nostru spectacol.>. Și uite așa a început povestea cu divorțul anului, cu presa… Firește că tabloidele au preluat titluri gen… Temișan divorțează. Oamenii, unii dintre ei, citeau doar titlul și luau de bună informația…

Acum divorțați și la Teatrul ,,Davila”!

-Da, venim cu piesa într-un lăcaș de cult, într-un teatru pe care îl admir și îl apreciez de atâția zeci de ani, într-un teatru în care nu am intrat decât de vreo trei ori până acum, dar fiind vorba de o piesă de teatru nu poți să o joci decât acolo unde îi stă bine: la ea acasă. Venim pe data de 30 mai, la ora 19.30, în formulă de trei: eu, Monica Davidescu și Ovidiu Cuncea. Piesa este scrisă și adaptată de Ion Lucian și lăsată cadou de maestru lui Ovidiu Cuncea, care a readaptat-o și a făcut-o o piesă din trei personaje, ea fiind doar din două, inițial.

-Da, pe scenă sunt amantul soției mele din realitate. Aici e frumusețea

Ce v-a determinat să abordați genul acesta de subiect – divorțul?

– Este o piesă de teatru ruptă din realitatea modernă, o piesă pe care o poate accesa oricine peste 14 ani; nu că ar fi vulgară, dar sub 14 ani nu înțelegi subiectul… Piesa are așa: un soț, o soție și un amant.

Fără amantă?

-Fără! Este doar amantul soției soțului. Cine sunt eu în situația asta?

 Sper că soțul…

-Amantul…

Sunteți amantul soției dumneavoastră…

-Da, pe scenă sunt amantul soției mele din realitate. Aici e frumusețea. Dacă eram tot soțul, era pleonastic. Amantul este partitura scrisă de Ovidiu Cuncea și va fi un deliciu pentru public, mai ales că la final se lasă și cu cântat. Nu întâmplător amantul din piesă este și compozitor, și cântăreț.

,-Este singurul divorț la care lumea vine cu zâmbetul pe buze și de la care pleacă la fel”

Care este feedback-ul pe care l-ați avut în urma spectacolelor de până acum? Mai vine lumea? Știu că piața este suprasaturată de evenimente.

-Există oameni pentru toate evenimentele. Bucureștiul este saturat de evenimente și cu toate acestea, dacă te vei uita pe pagina mea de Facebook, am pus un filmuleț în urmă cu o săptămână cu un montaj de la finalul a patru spectacole care au avut loc a doua zi de Paște, pe 2 mai, pe 9 și pe 10 mai, zile în care nu ai fi zis că mai este cineva în București. Sala a fost plină de fiecare dată! A urmat apoi Câmpina, o nebunie!

Ceea ce înseamnă că numele aduce spectatorii în sală, că subiectul spectacolului este unul generos, actual și că oamenii simt nevoia să se destindă la o comedie spumoasă…

-Sunt mai multe ingrediente care se leagă, sunt piese de puzzle care, puse cap cu grijă, fac întregul. E clar că acolo unde apare numele Davidescu, Temișan, nu poate fi decât calitate, pentru că noi nu ne bazăm decât pe asta. Sunt piese de teatru care atrag prin numele piesei, piese care atrag prin distribuție.

Sunt mai tentați actorii să joace în piese de actualitate decât în piese deja clasice?

-Nu vreau să laud pe cineva sau să critic pe altcineva, fiecare pune în scenă ceea ce consideră. Poate că unii actori nu sunt convinși de ce se întâmplă în subiectul pieselor în care joacă, dar dacă joacă alături de niște nume mari, atunci e un bun pentru ei, iar dacă piesa e foarte cunoscută, iar e un câștig…

Pe dumneavoatră ce vă tentează mai mult: piesele cu subiect actual sau cele clasice?

-Plăcerea jocului. Următoarea piesă în care voi juca este una clasică, atât de clasică încât nu-i spun numele și va fi aceeași plăcere de a sta pe scenă, de a mă întâlni cu publicul și de a lua în serios munca. Eu, în scenă, nu sunt deloc Temișanul care cântă.

La final, un mesaj către piteșteni, v-aș ruga! La ce să se aștepte?

-Să nu se aștepte la nimic, să vină pregătiți de relaxare, atâta tot și să-și facă încălzirea la burtă, pentru că s-ar putea să râdă mai mult decât se așteaptă.

Aurelian Temisan Teatrul Davila

Biletele se găsesc… unde?

-Biletele se găsesc pe trei site-uri: myStage.ro, blt.ro și Bilet.ro, dar și la casieria Teatrului ,,Alexandru Davila”. Nu rămâne decât să ne întâlnim, pentru ca la final să ne bucurăm….

…și să avem un divorț fericit cu toții!

-Este singurul divorț la care lumea vine cu zâmbetul pe buze și de la care pleacă la fel.

P.S.: Citiți interviul integral în ediția de lui (30 mai) a săptămânalului Ancheta!


Citiși, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Primul aqua park din Argeș va fi la Mioveni!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/iulia-badulescu/" target="_self">Iulia Bădulescu</a>

Articol scris de Iulia Bădulescu

Jurnalist cu 21 de ani de experiență în presă, fiind specializată pe secțiunile de politică, administrație și pamflet, cu abilități editoriale complexe. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: