Un nou cartier de locuințe se pregătește în Pitești! 224 de unități locative!

de | 24.05.2022 22:30 | Pitești, Administrație, Economic

SC Metropolitan Art Residence AG SRL, firmă aflată de 3 ani pe piață, intenționează ridicarea unui cartier în toată regula în Pitești, pe Calea Craiovei.

Proiectul pregătit de firma argeșeană a fost retras acum două luni de pe ordinea de zi a legislativului piteștean, pentru clarificări și modificări care urmează să fie depuse pentru analiză.

Suprafața pentru care s-a cerut avizul de construire este de 64.954 m.p., suprafața reglementată fiind însă de 10.017 mp. Se propune Consiliului Local admiterea următoarelor funcțiuni: locuire colectivă, activități administrative, de administrarea afacerilor, servicii financiar-bancare, comerciale (terțiare), socio-culturale, de învățământ, servicii de sănătate cu caracter ambulatoriu și activități de agrement.

Potrivit proiectului, ar urma să se construiască 224 de unități locative cu regim de înălțime D+P+5E-14E. Locurile de parcare incluse la demisol și parter sunt în număr de 295.

2533 mp ar urma să fie acoperiți cu spații verzi.

Consilierii locali au cerut o listă lungă de clarificări de la dezvoltator

Aleșii publici piteșteni au solicitat dezvoltatorului să revină cu informații și lămuriri precum:

» Prezentarea detaliată a investiției pe care intenționează să o realizeze după aprobarea PUZ: ce tip de servicii, ce tip de locuințe, ponderea propusă pentru fiecare tip de subzonă funcțională, număr estimativ de apartamente, autoturisme etc.)

»Modul de integrare a investiţiei propuse în zonă;

»Prezentarea consecinţelor economice şi sociale la nivelul orașului;

» Categoriile de costuri care vor fi suportate de investitorii privaţi şi categoriile de costuri care vor cădea în sarcina autorităţii publice din Pitești.

După prezentarea acestor detalii, proiectul va intra în analiza specialiștilor din Primăria Pitești și – dacă primește undă verde – zona Craiovei va avea, practic, un microcartier în cartier.

Foto descriptiv.


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Primul aqua park din Argeș va fi la Mioveni!

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/iulia-badulescu/" target="_self">Iulia Bădulescu</a>

Articol scris de Iulia Bădulescu

Jurnalist cu 21 de ani de experiență în presă, fiind specializată pe secțiunile de politică, administrație și pamflet, cu abilități editoriale complexe. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Pitești | Primăria Pitești

Ultimele articole