Automăturătoare nouă pentru curățarea și spălarea străzilor din Curtea de Argeş

de | 20.03.2024 12:49 | Din ediția tipărită, Administrație, Curtea de Argeș

La sfârşitul săptămânii trecute, în sala mare a Primăriei, a avut loc dezbaterea publică cu privire la proiectul de hotărâre pentru aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli al SC Salubritate Publică Urbană (SPU) Curtea de Argeș SRL, societate ce are ca acționar unic Consiliul Local al Municipiului Curtea de Argeș. Cu acest prilej, directorul societății, Cătălin Nastea, și contabilul-șef, Doina Heroiu, au prezentat în detaliu bugetul de venituri și cheltuieli al societății pentru anul în curs.

conducere salubritate curtea de arges - Automăturătoare nouă pentru curățarea și spălarea străzilor din Curtea de Argeş

Potrivit informațiilor prezentate, bugetul Societății de Salubritate reflectă venituri în valoare de 4,61 milioane de lei și cheltuieli estimate la 4,356 milioane de lei, rezultând un profit net de aproximativ 285.000 de lei, jumătate din această sumă revenind, conform legislației, municipalităţii, în vreme ce restul va fi alocat pentru investiții în cadrul societăţii.

Una dintre cele mai importante achiziţii pe care SPU şi le-a propus pentru acest an constă în achiziționarea unei automăturători moderne, pentru curățarea eficientă și spălarea străzilor.

Veniturile pieţelor din Curtea de Argeş au crescut

Tot săptămâna trecută, Serviciul Public Piețe, Târguri și Oboare (SPPTO) a făcut public raportul de activitate pentru anul trecut. Potrivit documentului, veniturile acestui Serviciu Public au crescut în 2023 la 1.131.238 lei, față de 904.655 în 2022. La SPPTO lucrează 11 persoane – șef serviciu, tehnician contabil, 4 casieri, 5 persoane la întreținere și salubrizare.

În ceea ce priveşte lucrările programate pentru 2024, SPPTO intenționează să transforme Piața Posada într-o piață „operațională, curată, îngrijită și atractivă, având astfel speranța și intenția să închiriem și ultimele două spații comerciale rămase disponibile și neînchiriate în incintă”, conform raportului. De asemenea, serviciul din subordinea municipalităţii își propune în acest an şi reconfigurarea și modernizarea sectorului de brânzeturi și lactate din incinta Pieței Centrale.

Foto descriptiv

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

CURTEA DE ARGEȘ. Autobaza din cartierul Progresu este aproape gata!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Curtea de Argeş

Ultimele articole