Perioada pentru autorecenzare a fost prelungită!

de | 12.05.2022 18:59 | Știri, Lifestyle, Național

Tudorel Andrei, președintele Institutului Național de Statistică a precizat faptul că în ultima săptămână , românii au arătat un mare interes în privința autorecenzări, numărul formularelor crescând foarte mult.

Din cauza intresului crescut, luni, 9 mai, site-ul  recensamantromania.ro a picat, fiind indisponibil timp de mai multe ore.

Președintele INS a mai anunțat faptul că în acest context se dorește prelungirea perioadei de autorecenzare.

Termenul final era 15 mai.

 

Am avut peste 450.000 de chestionare finalizate în fiecare zi, în condițiile în care media în perioada trecută era cuprinsă între 110.000-125.000 de chestionare pe zi. Practic, de peste 4 ori a fost traficul mai mare decât în condiții obișnuite.

Ținând seama de interesul foarte mare pe care l-am avut în această perioadă, am prelungit sau dorim să prelungim perioada de autorecenzare, urmând ca mâine să facem un anunț oficial cu privire la această decizie”, a anunțat Tudorel Andrei, la Europa FM.

 

a

Perioada de recenzare a fost prelungită!

În acest sens reprezentanții Institutul Naţional de Statistică (INS) au anunțat, astăzi, 13 mai, prelungirea perioadei de autorecenzare.Platforma urmează să fie deschisă până în data de 27 mai.

Totodată vizita recenzorilor în teren va avea loc în perioada 31 mai – 17 iulie 2022.

 

Reamintim faptul că persoanele care refuză furnizarea informațiilor necesar recensământului riscă să fie amendați de la 1.000 de lei la 3.000 lei.

Totodată este bine de știut faptul că salariaţii care vor alege să se autorecenzeze online vor avea dreptul la o zi liberă de la angajator.

Toți angajatorii sunt obligați să le acorde salariaților care prezintă dovada completării formularului online – o zi liberă, plătită.

De menționat că autorecenzarea nu este obligatorie, dar este una dintre metodele de efectuare a recensământului iar persoanele care nu doresc să completeze chestionarele online, o pot face printr-un interviu cu un recenzor.

 

Foto descriptiv

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Europa | INS

Ultimele articole