Avarie majoră la Complexul Energetic Oltenia! Două benzi de transport s-au prăbușit!

de | 04.02.2023 19:18 | Știri, Eveniment, Național

 

O avarie majoră a avut loc într-o carieră de cărbune a Complexului Energetic Oltenia, două benzi de transport s-au rupt.

Incidentul a avut loc la cariera Tismana, acolo unde benzile unui excavator s-au prăbușit scoțând utilajul din funcțiune.

Din fericire nu au existat victime în urma acestui incident iar reprezentanții companiei au precizat că utilajul va putea fi reparat în două săptămâni.

Oltenia mineri utilaj

Se pare că accidentele se țin lanț la Complexul Energetic Oltenia, în urmă cu câteva zile minerii de la cariera Roșiuța au fost foarte aproape de o tragedie, atunci când un perete uriaș de piatră s-a prăbușit chiar lângă ei. Și de data aceea incidentul nu a pus in pericol angajații.

 

În data de 31.01.2023, in jurul orei 13:00, la Cariera Rosiuta, la circuitul de transport al excavatorului ERC1400/04 – T544, s-a produs o desprindere de material din taluzul lateral, afectand aliniamentul transportorului pe o lungime de aproximativ 50 m.

Producerea surparii a fost cauzata de lucrarile miniere de subteran din zona respectiva coroborat cu precipitatiile din ultima perioada. Zona este predispusa acestui fenomen si este monitorizata.

Incidentul nu a produs pagube materiale la instalatia de transport si nu a pus in pericol salariatii.

Pentru eliminarea efectelor incidentului s-a intervenit in descongestionarea materialului si alinierea transportorului pe zona afectata, putand fi repus in functiune in cursul zilei de 01.02.2023.” se arată în comunicatul publicat pe site-ul Complexului Energetic Oltenia.

 

Foto: Antena3

 

 


Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Complexul Energetic Oltenia

Ultimele articole