anchetaonline.ro

Titluri de stat destinate exclusiv populației. Vezi ce dobânzi au și de unde se cumpără

de | 04.02.2023 17:27 | Știri, După locație, După subiect, Economic, Național

Ministerul Finanţelor a lansat o nouă emisiune de titluri de stat TEZAUR destinată exclusiv populaţiei, cu maturităţi de 1, 2 şi 3 ani şi dobânzi anuale de 7,20%, 7,50%, respectiv 8%. Poşta Română a anunțat că continuă să intermedieze și în 2023 vânzarea titlurilor de stat destinate exclusiv populaţiei, în cadrul programului “Tezaur”, lansat de Ministerul Finanţelor Publice, prin intermediul tuturor subunităţilor poştale.

Astfel, prin oficiile poștale, titlurile de stat pot fi cumpărate astfel:

  • Până pe data de 23 februarie 2023, prin reţeaua de oficii poştale ale companiei, din mediul urban;
  • Până pe data de 22 februarie 2023, din oficiile poştale din mediul rural.

Titlurile de stat Tezaur, au fost emise la data de 3 februarie 2023, au maturităţi de 1, 2 şi 3 ani, dobânzi anuale de 7,20%, 7,50%, respectiv 8 %, o valoare nominală de 1 leu şi sunt în formă dematerializată. Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. Titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile şi se pot răscumpăra în avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri. Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. Veniturile obţinute din investirea în oferta de economisire lansată de Ministerul Finanţelor sunt neimpozabile.

Foto descriptiv.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Acționarul de la Novatextile, Ștefan Vuza, are cea mai mare colecție de Lego din lume

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Poșta Română