De Ziua Mondială de Luptă împotriva Cancerului. Palatul Victoria va fi iluminat în portocaliu

de | 04.02.2023 17:02 | Știri, După locație, După subiect, Lifestyle, Național

Guvernul se alătură inițiativei de marcare a Zilei Mondiale de Luptă împotriva cancerului, prilej cu care Palatul Victoria va fi iluminat în această seară, în portocaliu, culoare simbol a acestei campanii, a anunțat Executivul.

Având în vedere că afecțiunile oncologice reprezintă a doua cauză majoră a mortalității în România, după afecțiunile cardiovasculare, este o chestiune de sănătate publică pentru care Guvernul și-a asumat responsabilitatea celor mai bune soluții pentru accesul pacienților la diagnostic și tratament.

”Am făcut deja un pas important în acest sens și avem un plan național de luptă împotriva cancerului, axat pe o abordare integrată a măsurilor de prevenție, diagnosticare timpurie, acces la tratament și creșterea calității vieții pacienților oncologici. Am discutat cu oameni care s-au dovedit mai puternici decât această boală cumplită, iar problemele și suferințele lor m-au impresionat profund, motiv pentru care voi susține constant operaționalizarea și implementarea planului. Concomitent, ne preocupăm de asigurarea infrastructurii și a alternativelor terapeutice inovatoare, pentru care vom utiliza atât fonduri de la bugetul de stat, cât și fonduri europene din PNRR”, a scris, pe pagina acestuia de Facebook, prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă.

Sursă foto: Facebook Nicolae-Ionel Ciucă

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Ministerul Sănătății: Cancerul este o problemă de sănătate publică majoră

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Guvernul României

Ultimele articole