Ministerul Sănătății: Cancerul este o problemă de sănătate publică majoră

de | 04.02.2023 10:28 | Știri, După locație, După subiect, Lifestyle, Național

Cancerul este o problemă de sănătate publică majoră care poate fi controlată dacă prevenția, diagnosticul precoce și accesul la terapie sunt nediscriminatorii pentru întreaga populație, indiferent de mediul de proveniență, transmite Ministerul Sănătăţii, într-un mesaj publicat, astăzi, cu prilejul Zilei Mondiale de Luptă Împotriva Cancerului.

Această zi este un moment simbolic care responsabilizează Ministerul Sănătății și sistemul de sănătate din România pentru reducerea inegalităților privind accesul la servicii medicale de diagnosticare și tratament pentru pacienții oncologici, în paralel cu dezvoltarea programelor de prevenție. Ministerul Sănătății împreună cu profesioniștii din domeniul oncologiei lucrează la actualizarea legislației și dezvoltarea normelor care să permită atingerea acestor obiective.

”Ministerul Sănătății a realizat pași importanți prin introducerea a 21 de molecule noi pentru pacienții oncologici în anul 2022 și va continua acest lucru încă de la începutul anului 2023 iar politica de prevenție a primit un sprijin semnificativ prin posibilitatea decontării vaccinului HPV în cursul acestui an. Dotarea centrelor de radioterapie a fost realizată în ritm accelerat în anul 2022 în șapte mari orașe din România. De asemenea, un institut regional la Timișoara și secții noi în alte spitale din țară au fost selectate pentru a fi finanțate în cursul acestui an prin PNRR. Reușita implementării Planului Național de Combatere a Cancerului are nevoie de resurse umane calificate și de resurse materiale, de parteneriate și de sustenabilitate pe termen mediu și lung”, transmite Ministerul Sănătății.

Foto descriptiv. Sursa Foto Digi24

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Azi, baschetbaliștii de la Fc Argeș primesc vizita lui CSM Oradea! Hai la meci!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ministerul Sănătății

Ultimele articole