AVERILE POLITICIENILOR. Preşedintele Ion Mînzînă a moştenit 4 terenuri şi 3 case

de | 23.06.2023 20:00 | Știri, Din ediția tipărită, Importante, Județean, Lifestyle

15 iunie 2023 a fost ultima zi în care argeşenii aflaţi în funcţii publice puteau depune declaraţiile de avere şi interese, fără a fi sancţionaţi legal. An „greu” pentru mulţi dintre aleşii judeţului, care s-au „chinuit” cu salarii sau indemnizaţii de 10.000 – 20.000 de lei, majoritatea de la stat!

Descoperiţi în „Ancheta” ce achiziţii au făcut politicienii argeşeni în ultimii ani, ce bani au mai pus la ciorap, cine e cel mai bogat şi cine câştigă cele mai mari salarii!

Preşedintele Ion Mînzînă a moştenit 4 terenuri şi 3 case

Preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Ion Mînzînă, este „moştenitorul anului”. Până mai ieri, liderul social-democraţilor argeşeni nu avea absolut nicio proprietate imobiliară în declaraţia de avere, însă în ultimul an soţia sa a moştenit nu una, ci mai multe proprietăţi.

În luna mai a anului trecut, preşedintele CJ Argeş a fost în doliu, ca urmare a decesului socrului său. În urma succesiunii, Carmen Mînzînă a moştenit un sfert din proprietăţile care au aparţinut tatălui său: două terenuri în Piteşti, de 191 mp şi respectiv, 681 mp, un teren în Budeasa Mică de 3278 mp şi un altul la Moşoaia, de 2631 mp, toate intravilane, precum şi trei case de locuit în localităţile menţionate.

De asemenea, preşedintele Mînzînă deţine o impresionantă colecţie de bijuterii, timbre şi monede, în valoare de 72.000 de euro, cu 12.000 euro mai mult decât valora anul trecut.

Au crescut şi depozitele bancare ale preşedintelui CJ Argeş: astfel, dacă anul trecut economiile lui Ion Mînzînă totalizau 20.000 lei şi 16.000 euro, acum acestea sunt de 100.000 lei şi 12.000 euro, plus plasamente de 100.000 lei în titluri de stat emise de Ministerul Finanţelor.

Ion Mînzînă încasează de la CJ aproximativ 13.700 lei lunar.

Declaraţia de avere completă a preşedintelui CJ Argeş Ion Mînzînă AICI!

Şi Bogdan David, consilier judeţean şi director al Administraţiei Bazinale de Apă Argeş-Vedea, şi-a sporit averea graţie unei moşteniri obţinute de soţia sa. Astfel, lista de proprietăţi a familiei s-a mărit cu un teren intravilan de 1489 mp şi o casă de 162 mp în Domneşti.

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

AVERILE POLITICIENILOR.  Mihai Coteţ – oficial cel mai bogat politician din Argeş

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Bogdan David | CJ Arges | Consiliul Județean Argeș | Ion Mînzînă