AVERILE POLITICIENILOR. Deputatul Mihalcea îl bate pe primarul Gentea la categoria „cea mai bogată soţie”

de | 13.07.2023 20:00 | Știri, Din ediția tipărită, Importante, Lifestyle

15 iunie a fost termenul-limită pentru depunerea declaraţiilor de avere de către persoanele aflate în funcţii publice. Din varii motive, unele dintre declaraţii au apărut ceva mai târziu în spaţiul online, chiar dacă ele au fost completate în termenul legal. „Ancheta” vă prezintă cele mai interesante achiziţii şi situaţii financiare din ultimele declaraţii de avere ale politicienilor argeşeni.

catalina mihalcea OMac

Deputatul Mihalcea îl bate pe primarul Gentea la categoria „cea mai bogată soţie”

Deputatul PSD Remus Mihalcea face parte din categoria (destul de rară) a politicienilor care au făcut avere înainte de a intra în politică. Cunoscut medic ORL şi fost director al Spitalului Colentina, tânărul parlamentar are şi norocul de a avea o soţie cu venituri semnificative.

Cătălina Mihalcea este unicul asociat al companiei O’Mac (O Mac Pădure & Grădină SRL), care vinde anual unelte şi scule de grădinărit de 62 milioane lei. Potrivit declaraţiei de avere a deputatului, în ultimul an, soţia sa a încasat dividende de aproape jumătate de milion de euro, mai exact 2.445.000 lei, la care se adaugă venituri din salarii de 138.881 lei, în vreme ce indemnizaţiile de parlamentar încasate de Remus Mihalcea pe parcursul unui an au avut o valoare totală de 131.412 lei, la care s-au adăugat 55.756 lei din salariul de medic la Colentina, unde continuă să profeseze atunci când timpul îi permite.

Declaraţia de avere completă a deputatului Remus Mihalcea – AICI!

Remus Mihalcea nu este singurul PSD-ist argeşean a cărui soţie câştigă mai mult. Soţia primarului Cristian Gentea încasează şi ea venituri consistente, conducând filiala Piteşti a ING, prin intermediul firmei de consultanţă Doina Gentea Cons SRL. Anul trecut, doamna Gentea a încasat peste 1 milion de lei noi din dividende.

Alt element de noutate din declaraţia de avere a deputatului Mihalcea îl reprezintă faptul că, la finalul anului trecut, şi-a vândut maşina cu peste 150.000 lei.

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

AVERILE POLITICIENILOR. Primarul Cristian Gentea încasează lunar peste 25.000 lei din pensie şi salariu

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Cristian Gentea | O'Mac | PSD Argeș | Remus Mihalcea