AVERILE POLITICIENILOR. Primarul Cristian Gentea încasează lunar peste 25.000 lei din pensie şi salariu

de | 24.06.2023 20:00 | Știri, Din ediția tipărită, Importante, Lifestyle, Pitești

15 iunie 2023 a fost ultima zi în care argeşenii aflaţi în funcţii publice puteau depune declaraţiile de avere şi interese, fără a fi sancţionaţi legal. An „greu” pentru mulţi dintre aleşii judeţului, care s-au „chinuit” cu salarii sau indemnizaţii de 10.000 – 20.000 de lei, majoritatea de la stat!

Descoperiţi în „Ancheta” ce achiziţii au făcut politicienii argeşeni în ultimii ani, ce bani au mai pus la ciorap, cine e cel mai bogat şi cine câştigă cele mai mari salarii!

Primarul Cristian Gentea încasează lunar peste 25.000 lei din pensie şi salariu

Edilul municipiului Piteşti a încasat anul trecut  peste 300.000 lei din indemnizaţia de primar şi din pensie. Fost angajat al Regiei Autonome Tehnologii pentru Energia Nucleară (RATEN) Mioveni, Cristian Gentea primeşte o pensie de peste 10.000 lei pe lună, ca urmare a activităţii de peste 33 de ani în mediu radioactiv, precum şi prin prisma funcţiilor importante deţinute în cadrul RATEN, care i-au adus salarii consistente şi, implicit, contribuţii la fel de mari către sistemul de pensii.

Declaraţia de avere completă a primarului Cristian Gentea – AICI!

Cu aşa venituri, nu e de mirare că edilul are puse deoparte sume importante de bani, valoarea totală a depozitelor bancare şi a fondurilor de investiţii fiind de aproape 1,2 milioane lei.

În ciuda acestor venituri generoase, Cristian Gentea nu este nici pe departe cel care aduce cei mai mulţi bani în casă, soţia sa câştigând anual de aproape patru ori mai mult, din dividende şi salarii, Doina Gentea fiind manager la ING Bank.

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

AVERILE POLITICIENILOR.  Mihai Coteţ – oficial cel mai bogat politician din Argeş

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Ultimele articole