Avertisment BRD: metodă nouă de fraudă cu aplicația!

de | 28.07.2023 23:47 | Știri, Eveniment, Județean

Banca BRD își avertizează clienții cu privire la atacurile informatice care au loc în această perioadă.

Pe rețelele de socializare circulă o nouă metodă de fraudare care promite câștiguri rapide și substanțiale.

Fraudatorii contactează posibile victime și le propun să achiziționeze diverse monede virtuale sau acțiuni pe platforme de tranzacționare cu promisiunea unor câștiguri substanțiale. Pentru a fi credibili, ei se recomandă drept „consultanți financiari”.

Astfel, atacatorii vor să convingă potențiale victime să-și furnizeze date personale, financiare sau de autentificare pe site-uri controlate de ei, sub pretextul investițiilor ce pot genera un profit solid într-un termen foarte scurt. Pentru a fi mai convingători, infractorii din online se folosesc de imaginea unor branduri cu reputație ori a unor persoane publice cu notorietate în România.

Ulterior, victimelor li se solicită să instaleze pe calculatorul personal sau pe telefonul mobil o aplicație (ex: Any Desk) care oferă fraudatorilor controlul total, de la distanță, asupra dispozitivului ,invocând că acesta este procesul de transfer al câștigurilor în cont.

Pentru a putea efectua încasarea, victima va trebui să acceseze aplicația personală de internet și mobile banking (YOU BRD). Dar, în realitate aceasta este manipulată să efectueze plăți către conturile atacatorilor.

Te rugăm să ai grijă la astfel de tentative de fraudă și să rămâi în siguranță! Mai multe informații despre securitatea informațiilor, confidențialitatea datelor și a tranzacțiilor, găsești pe site-ul băncii, la secțiunea În siguranță.”, transmit reprezentanții BRD

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Incendiu în Dâmbovicioara. Două anexe au luat foc

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: BRD

Ultimele articole