Avertizare ANM! Cod galben de vijelii şi ploi torenţiale în Argeș!

de | 03.09.2023 10:30 | Județean, Importante, Lifestyle

  • Avertizare ANM!
  • Cod galben de instabilitate atmosferică în aproape jumătate de țară!

856154 - Avertizare ANM! Cod galben de vijelii şi ploi torenţiale în Argeș!

Meteorologii au emis un cod galben de vreme rea valabil pentru mai bine de jumătate de ţară.

Codul este valabil în intervalul 3 septembrie, ora 10:00 – 4 septembrie, ora 06:00.

În intervalul menționat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în extindere treptată dinspre nord-vestul teritoriului.

Vor fi averse și cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului (în general cu rafale de 55…70 km/h), pe arii restrânse vijelii și grindină în Maramureș, Crișana, Banat, Transilvania, cea mai mare parte a Moldovei, precum și în nordul Olteniei și al Munteniei.

ANM mai anunță că în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat peste 40 l/mp.

Meteorologii mai transmit că astfel de fenomene se vor semnala local pe parcursul nopții de duminică spre luni și luni și în regiunile sudice.

 

INFORMAȚII NOI, 3 septembrie, ora 18:55

O avertizare de ultim moment transmisă de meteorologi anunță averse care vor acumula 20…25 l/mp, descărcări electrice și intensificări temporare ale vântului

Zonele vizate din județul Argeş sunt următoarele:

Pitești, Câmpulung, Curtea de Argeș, Mioveni, Costești, Ștefănești, Călinești, Topoloveni, Bascov, Poiana Lacului, Băiculești, Leordeni, Pietroșani, Albeștii de Argeș, Mihăești, Coșești, Stâlpeni, Schitu Golești, Corbi, Vedea, Bradu, Mușătești, Bălilești, Mălureni, Țițești, Mărăcineni, Merișani, Poienarii de Muscel, Moșoaia, Priboieni, Albota, Budeasa, Dârmănești, Căteasca, Micești, Tigveni, Godeni, Berevoești, Aninoasa, Domnești, Cocu, Valea Danului, Uda, Vlădești, Bughea de Jos, Vulturești, Ciofrângeni, Băbana, Valea Iașului, Oarja, Davidești, Cuca, Cotmeana, Brăduleț, Morărești, Săpata, Beleți-Negrești, Drăganu, Mioarele, Hârtiești, Dobrești, Poienarii de Argeș.

 

Foto descriptiv

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Schimbări în facilitățile de transport pentru studenți anunțate de CFR Călători

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: ANM