Pasional sau matur? Ce spune culoarea mașinii despre tine

de | 03.09.2023 11:24 | Național, Lifestyle

Prima impresie contează. Imaginea cu care ”apari” în fața cuiva pentru prima dată s-ar putea să-i rămână pe retină în mod plăcut sau nu. Și mulți sunt cei care au grijă de imaginea lor. De aici și tendința multora de a-și alege cu mare atenție culoarea mașinii. Dar și culoarea mașinii spune ceva despre tine, iar psihologii au găsit o semnificație pentru decizia ta, potrivit cancan.ro.

Fiecare zi începe cu o decizie. Mâncăm dimineața, nu mâncăm dimineața, preferăm ouă la micul dejun, luăm pe fugă un sandwich, ne îmbrăcăm în alb, ne luăm pantalonii gri, bluza e verde? Ne definim prin alegerile cotidiene și ne proiectăm o imagine construită în timp. Dar când vine vorba de alegerea culorii mașinii, atunci ne-o alegem cu mare grijă și stăm ceva vreme să ne gândim. Ei bine, iată că dacă te-ai implicat special în alegerea culorii mașinii tale, psihologii au găsit o semnificație pentru decizia ta, arată cei de la cancan.ro. Bă mai mult, potrivit celor de la autodex.ro culoarea mașinii tale spune ceva despre personalitatea ta.

Iată ce spune culoarea mașinii despre tine:

Negru

Aceasta este asociată cu stabilitatea și autoritatea. O mașină neagră poate fi percepută ca un simbol al luxului și al rafinamentului. Șoferii de mașini negre au încredere în ei, țin situația sub control și vor ca alții să-i perceapă ca persoane de succes și puternice.

Alb

Aceasta este asociată curățeniei, onestității, siguranței și purității. Șoferii care aleg o mașină albă își doresc să arate moderni și actualizați.

Gri

Culoarea gri este deseori percepută ca fiind atemporală. Șoferii care preferă o mașină de această culoare sunt percepuți ca persoane mature, modeste și demne, cu o forță liniștită și nu sunt preocupați de statutul social sau cum îi văd ceilalți.

Albastru

Această culoarea este asociată cu calmul și fiabilitatea. Șoferii care preferă mașinile albastre sunt percepute ca fiind reci, liniștiți și sunt adesea asociați cu puterea, înțelepciunea și încrederea. De obicei evită conflictele și agitația, dar sunt inteligente și creative. Cu cât nuanța de albastru aleasă este mai închisă, cu atât șoferul vrea să apară mai autoritar și mai încrezător.

Roșu

Aceasta o culoare puternică, vizibilă, care este, de asemenea, este asociată cu pasiunea. Șoferii care preferă o mașină roșie vor iubi atenția, vor fi ambițioși și vor dori ca alții să-i vadă ca având un sentiment de distracție și o personalitate energică. Personalitate impulsivă, poate chiar agresiv, ambițioasă și hotărât.

Argintiu

Această culoare arată că ești atras de clasic, dar și de sofisticat. Șoferii care preferă o mașinmă de această culoare sunt inovatori, mereu ocupați și cu bun gust.

Verde

Culoarea verde este asociată cu natura și poate oferi o senzație de relaxare. Șoferii care conduc o mașină verde închisă pot dori să arate ca o persoană echilibrată și credibilă, în timp ce cei care aleg o nuanță mai deschisă de verde pot dori să transmită un caracter capricios și la modă.

Maro, bej sau șampanie

Alegerea aceasta poate sugera o personalitate matură și responsabilă.  Șoferii care aleg această culoare pentru mașină sunt preocupați de confortul în timpul călătoriei și nu sunt atrași de gadget-uri sau caracteristici strălucitoare.

Auriu sau galben

Cea mai strălucitoare culoare pe care ochiul uman o poate vedea, galbenul, este asociată cu veselia și optimismul. Șoferii care aleg să conducă o mașină galbenă sunt de obicei distrași, energici, cu o imaginație bogată, veseli și vor să fie văzuți ca entuziaști și nu se tem să fie în centrul atenției.

Portocaliu

O altă culoarea strălucitoare, caldă și înălțătoare. Șoferii care aleg o mașină portocalie sunt optimiste, aventuroase, deschise, dezinhibate și nu le este frică să-și asume unele riscuri.

Violet

Culoarea violet este asociată cu misterul și creativitatea. Șoferii care  aleg o mașină violet pot fi percepuți ca având o personalitate mai misterioasă și creativă.

Orice altă culoare

Dacă te numeri printre cei care aleg orice altă culoare, ei bine te numeri printre cei care nu sunt interesați de modă, ci de calitate, marcă și model.

Foto descriptiv. Sursă foto: libertatea.ro.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Sorana Cîrstea s-a calificat în optimile de finală ale US Open

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole