DE AZI. Studenţii nu mai primesc legitimații de călătorie cu gratuitate sau reducere

de | 03.09.2023 12:10 | Național, Administrație, Importante

  • Informații de interes pentru studenți!

cfr calatori

Începând de astăzi, 3 septembrie 2023, au fost abrogate, parțial, prevederile Legii educației naționale nr. 1/2011, respectiv cele referitoare la facilitățile acordate studenților la transportul pe calea ferată, odată cu intrarea în vigoare a noilor acte legislative privind învățământul valabile de la data de 3 septembrie 2023 – Legea învățământului preuniversitar nr. 198/2023 și Legea învățământului superior nr. 199/2023.

Anunțul a fost făcut sâmbătă, 2 septembrie, de reprezentanții CFR Călători.
cfr calatori

Foto: CFR Călători

Compania anunță de asemenea că  începând cu data de 3 septembrie, se vor elibera legitimații de călătorie cu gratuitate sau reducere la transportul pe calea ferată doar pentru elevi.

Lgitimațiile pentru studenți, vor fi disponibile după publicarea prin Hotarare de Guvern a normelor metodologice aferente Legii învățământului superior nr. 199/2023.

Compania reamintește tuturor că legitmațiile de călătorie valabile la trenurile CFR Călători care circulă în trafic intern pot fi cumpărate anticipat.

Înainte de urcarea în tren, recomandăm călătorilor să se asigure că au legitimație de călătorie, pentru evitarea taxării suplimentare în tren, corespunzătoare rangului de tren și zonei kilometrice și/sau suportarea costurilor amenzii aplicate conform reglementărilor în vigoare”, mai transmite CFR Călători printr-un comunicat de presă. 

tren

Foto: Facebook Softrans

Totodată și compania feroviară Softrans a anunțat că de astăzi, 3 septembrie se suspendă eliberarea legitimațiilor de calatorie cu reducere sau gratuitate pentru studenți.

Compania mai precizează că studenții care au achizitionat în avans legitimații de calatorie vor beneficia în continuare de reducerea acordată.

Stimați călători,
Va informăm că începând cu data de 03.09.2023 intra in vigoare legea 199/2023 privind acordarea de noi facilitati studenților. Din cauza faptului ca pentru legea mai sus mentionata nu exista norme metodologice, începând cu data de 03.09.2023 SE SUSPENDĂ eliberarea legitimațiilor de calatorie cu reducere/gratuitate pentru studenți.
Studenții ce au achizitionat în avans legitimații de calatorie vor beneficia de reducerea acordata.
Va mulțumim pentru înțelegere!”, a transmis compania pe pagina de Facebook. 
Foto: stiridecluj.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: CFR Călători

Ultimele articole