Schimbări în facilitățile de transport pentru studenți anunțate de CFR Călători

de | 02.09.2023 21:50 | Național, Lifestyle

Informații de interes!

cfr calatori

Începând din 3 septembrie 2023, ora 00:00, vor fi abrogate, parțial, prevederile Legii educației naționale nr. 1/2011, respectiv cele referitoare la facilitățile acordate studenților la transportul pe calea ferată, odată cu intrarea în vigoare a noilor acte legislative privind învățământul valabile de la data de 3 septembrie 2023 – Legea învățământului preuniversitar nr. 198/2023 și Legea învățământului superior nr. 199/2023.

Anunțul a fost făcut astăzi, 2 septembrie, de reprezentanții CFR Călători.

Compania anunță de asemenea că  începând cu data de 3 septembrie 2023, ora 00:00, se vor elibera legitimații de călătorie cu gratuitate/reducere la transportul pe calea ferată doar pentru elevi.

În ceea ce priveșe cele pentru studenți, vor fi disponibile după publicarea prin Hotarare de Guvern a normelor metodologice aferente Legii învățământului superior nr. 199/2023.

tren

Compania reamintește tuturor că legitmațiile de călătorie valabile la trenurile CFR Călători care circulă în trafic intern pot fi cumpărate anticipat.

Înainte de urcarea în tren, recomandăm călătorilor să se asigure că au legitimație de călătorie, pentru evitarea taxării suplimentare în tren, corespunzătoare rangului de tren și zonei kilometrice și/sau suportarea costurilor amenzii aplicate conform reglementărilor în vigoare”, mai transmite CFR Călători printr-un comunicat de presă. 

 

Foto descriptiv

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

MIOVENI. Giulia Olteanu, polițist local – campioană națională la Darts!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: CFR Călători

Ultimele articole